Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Кубрат Пулев срещу американец на 5-и декември в Хамбург
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:05 / 24.11.2015Коментари (0)286
©
Американският боксьор Морис Харис е следващият съперник на Кобрата. Той е на 39 години, с 50 мача зад гърба. Харис има 26 победи, 11 от тях с нокаут. Последната му изява е на 10-и октомври в Каракас (Венесуела), когато губи от Александър Устинов (Узб) битката за вакантния пояс в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

Пулев (22 мача, 21 победи, 11 с нокаут) ще се качи на ринга в най-новата зала на Хамбург - ISLAND PARK HALL в предпоследен двубой от програмата на гала-вечерта "Back to the roots" ("Обратно към корените") на промотърската компания "Зауерланд".

Последната дума ще има съотборникът му Джак Кулкай (20 победи, 10 с нокаут). Германецът ще защитава световната титла в категория лека-средна на WBA срещу непобедения досега австралиец Денис Хоган (22-0). Кулкай, известен с прякора Златния Джак, е шампион на планетата за аматьори от Милано 2009 и сребърен медалист от европейското в Ливърпул 2008, където Кобрата триумфира със златото в категория над 91 кг.

В Берлин, Пулев и Кулкай се подготвят под ръководството на един от най-успешните треньори в историята на германския бокс - Ули Вегнер.

"Няма нищо по-преходно от успеха. Победата на Артур е вече извън главата ми. Сега единственото, което ме вълнува е Кубрат и Джак да го последват", коментира Вегнер. 

Въпреки ангажиментите си към Абрахам, който защити световната си титла в супер-средна категория в Хановер, Вегнер, не изпусна нито за миг от поглед Пулев и Кулкай.

"Намираме се в последната седмица на усилени тренировки, в която нямаме право на грешка. Кубрат и Джак проведоха сериозни спаринги докато бяхме в Хановер. Вече се върнахме в нашата база и сме концентрирани върху финалните детайли на работата с момчетата. Целта ми е и Кубрат, и Джак да бъдат не просто световни шампиони, а за дълго носители на световните титли в своите категории", казва още 73-годишният специалист.

В Германия шоуто с участието на Кобрата ще се излъчва директно по SAT1. У нас по традиция феновете на бокса могат да наблюдават Пулев в ефира на Нова Броудкастинг Груп.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Признание към европейските медалисти на ТК "Фолкън" – Благоевград
Манчестър Юнайтед постави Бербатов на легендарен шал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: