Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Благоевград тръпне в очакване на първа победа на Пирин в "А" група днес
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:04 / 22.11.2015Коментари (0)534
©
През този сезон Благоевград още не е гледал победа на своя Пирин в А група. "Орлетата" ще се опитат да зарадват запалянковците си с такава срещу лидера в класирането Левски днес.

Градът жадува за подобно нещо. Още повече че не е виждал триумф над "сините"повече от 22 години! За последно "зелено-белите" ликуват на 5 юни 1993-а.

Тогава двата тима се срещат в последния кръг на първенството. Столичани, под ръководството на Иван Вутов, вече са си осигурили шампионската титла. Пирин пък е в средата на таблицата.

Със спечелените точки Пирин финишира на седмо място в класирането. Загубата пък е едва втора за Левски в първенството. След мача треньорите и на двата отбора напускат.

Оттогава Пирин не може да се похвали с почти нищо срещу Левски на "Христо Ботев". Последното равенство е от сезон 2008/09. По онова време начело на благоевградчани е сегашният наставник Наджи Шенсой. По ирония на съдбата двата състава отново се срещат в последния кръг, а Левски пак си е осигурил предсрочно титлата. На 13 юни 2009-а мачът на "Христо Ботев" завършва 1:1. Домакините откриват чрез Драги Коцев в 73-ата минута, а малко след това юношата на Левски Георги Недялков изравнява (76-а мин).

Интересното е, че месец и половина по-рано орлетата на Шенсой спират сините за дубъл. На 29 април Пирин приема столичани в 1/2-финал за Купата на България и поднася сензацията, печелейки с 1:0. Единственият гол в срещата отбелязва Даниел Пеев в 66-ата минута. Поражението пък едва не коства главата на треньора на Левски Емил Велев. След това зелено-белите губят финала от Литекс с 0:3.

Наджи Шенсой се е изправял срещу Левски и като тренъор на Локо Пд. През пролетта на сезон 2009/10 черно-белите загубиха с 0:2 на "Герена". Сега той ще се опита да излъже Левски с контраатаки. Косоварят ще иска от отбора си да действа много здраво в центъра на терена и да не оставя празни пространства за флангови атаки на съперника. 

Шенсой ще може да разчита на почти оптимален състав. Той Взе на лагер 20 футболисти. Сред тях попаднаха капитанът Юлиан Попев, халфът Антон Костадинов и крилото Тони Тасев. Последният се възстанови по-бързо от очакваното от счупване на ключицата и може да е изненадата в състава на зелено-белите. 

Треньорът няма да може да ползва единствено трайно контузения Еденилсон Бергонси, който претърпя операция на коляното. Домакините много разчитат на феновете си, които неколкократно призоваха за подкрепа. Очаква се стадионът в Благоевград да се напълни.

За Левски Радослав Цонев отново ще започне като титуляр. Благоевградчанинът ще действа зад нападателя Умар Диаби срещу Пирин. По левия фланг ще е Божидар Краев, а на десния ще се завърне Роман Прохазка, който в предишния кръг не игра заради наказание. 

Треньорът на "сините" Стойчо Стоев ще бъде принуден да направи известни промени в халфовата линия. Те са породени от отсъствието на Георги Костадинов, който ще бъде на трибуните поради натрупани жълти картони. 

Така редом до холандеца Джереми де Ноойер ще бъде испанецът Мигел Бедоя. В защита Стоев няма да прави никакви рокади. Вдясно ще е Живко Миланов, вляво Веселин Минев, а в центъра ще си партнират Максимилиан Карнер и Аймен Белаид. Изненадващо сред 18-те за двубоя попадна и Владимир Гаджев, който лекуваше контузия, получена срещу Лудогорец. Полузащитникът обаче ще остане на резервната скамейка.

"Сините" ще се стремят да действат доста агресивно на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Целта им ще бъде да пресират противника дълбоко в половината му и да се възползват максимално от негови грешки в изнасянето на топката.

Левски ще се опита да продължи успешната си серия в елита. След поражението с 0:1 от Локомотив Пловдив на "Лаута" на 23 август те постигнаха седем победи и две равенства.

Още по темата: общо новини по темата: 9
26.11.2015
24.11.2015
23.11.2015
23.11.2015
23.11.2015
22.11.2015
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Акционерно дружество предлага да поеме управлението на ФК Пирин Благоевград
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: