Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов: Арабският свят не приема мюсюлмани, а ни дава пари за джамии в Европа
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:07 / 24.09.2015Коментари (0)1291
©
България подкрепя идеята в Сирия да бъде създадена зона за сигурност, както и да бъдат свикани преговори между ЕС, САЩ и Русия. Това съобщи в Брюксел премиерът Бойко Борисов, който пристигна за участие в извънредното заседание на Европейския съвет.

Без да се спре източникът на мигрантските вълни, следват вълна след вълна. Това са много милиони мигранти, посочи той. Премиерът съобщи, че днес е получил писмо от своя турски колега. По неговите думи Турция изнемогва с милионите бежанци на нейна територия, съобщава БТА.

С влошаването на времето мигрантският натиск ще стане по-голям

Времето се разваля, тези хора няма къде да се върнат обратно в Сирия и в другите държави, откъдето са тръгнали. Натискът върху границите ще стане огромен. С турския премиер разсъждаваме върху варианта в Сирия да бъде създадена зона за сигурност, където хората да бъдат близо до родните си места, да им се помага там, а и конфликтът да се прекрати час по-скоро, посочи Борисов.

"В писмото пише, че каквото и да се полага от ЕС като усилия тези над 10 милиона имигранти се очаква да влязат в България и двете външни граници са Гърция и България. Турците полагат огромни усилия и се държат изключително хуманно и европейски", заяви още премиерът.

Премиерът определи отношението на турската страна към мигрантите като изключително хуманно и европейско, и отбеляза, че Анкара досега е отделила за тази цел милиарди долари. По неговите думи за турската страна е все по-трудно да удържа мигрантите, които няма къде да се върнат и трябва да влязат в България, за да отидат някъде. Колкото по-здраво затваряме границите, толкова натискът върху тях (Турция - бел. кор.) се увеличава, добави премиерът.

Той съобщи, че днес ще предложи на своите колеги да бъде свикана незабавно среща между САЩ, Русия и ЕС, на която глобално да бъде решен въпросът с източниците на сегашните напрежения. Според него зоната за сигурност в Сирия трябва да бъде изградена без отлагане, за да може хората, останали без подслон в Европа, да имат лагери и човешки условия с финансите, които ЕС харчи и в момента, за да имат временни условия за живот, а след това да се върнат у дома си.

Борисов заяви в отговор на въпрос, свързан с възможността за военна намеса в Сирия, че не е съгласен, че е задължително решаването на проблемите с военна операция. Военна операция ще има срещу тези, които не разбират от добро, поясни той. Виждате, арабският свят не приема мюсюлмани, а ни дава пари да правим джамии в Европа - струва ми се малко подигравателно, коментара Борисов.

По повод трите наказателни процедури, заведени от Европейската комисия срещу нашата страна по въпроси, свързани с миграционното законодателство, той изрази очакването да не се стига до налагането на глоби. Условията за прием на бежанци у нас по неговите думи не са такива, каквито бихме искали, но същевременно има хиляди българи, които живеят в не по-добри условия. Имаме стотици хиляди роми, за които полагаме огромни грижи, милиарди от социалните фондове отиват всяка година, за да ги задържаме на територията на България, добави министър-председателят.


Още по темата: общо новини по темата: 740
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
15.09.2022 »
12.09.2022 »
предишна страница [ 1/124 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Академичната общност излиза на протест
Евроизбори 2024
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: