Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Турци спечелиха рали "България“
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:17 / 20.07.2015Коментари (0)287
© Lap.bg
Шампионите на Турция за 2014 г. Мурат Бостанджъ и Онур Ватансевер с "Форд Фиеста R5" спечелиха 46-ото издание на рали "България". Надпреварата се проведе в памет на варненския пилот Тодор Славов и Георги Янакиев.

Бостанджъ победи в 10 от 14-те специални етапа, пристигайки на финала пред "Арена Самоков" с време от 1.56:33.7 часа. На 39.6 секунди зад него остана дубаецът Рашид ал Кетби и неговата германска навигаторка Карина Хеперле (Форд Фиеста R5), които обаче с досегашния актив от 78 точки излизат начело във временното класиране на Европейския трофей по рали на ФИА за 2015 г. с 198 точки. Второто място след този кръг от надпреварата за трофея (156 точки) е за Бостанджъ, като това класиране може да се промени още идващата неделя, когато е Рали Босфора, в което двамата ще продължат битката си за трофея, започната в Рила.

Истинската интрига в състезанието беше за третото място между българските екипажи Георги Василев/Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9) и Борис Григоров/Ангел Башкехайов (Хоби кар, Ситроен С2 S1600). Тяхното лично състезание, освен точките за евротрофея, беше и за по-предното място в класирането на националното първенство, в което лидер беше Василев.

Григоров започна да топи аванса на съперника си със старта на неделния ден, за да излезе пред него с аванс от 12.7 секунди преди последната отсечка Бели Искър 2 (6.81 км), за да увеличи дистанцията на 13.9 секунди на финала. Общото време за този екипаж е 2.01:05.6 часа.

Третото място на подиума за Григоров и Башкехайов е най-доброто постижение на двамата в националното първенство и за трофея, за който евентуалното продължение на програмата ще бъде обсъждано в дните преди Сливен рали (4/6 септември). Причината за силната атака на Григоров беше, че преди началото на вчерашния ден той успя да намери, макар и използвани, по-добри гуми.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
Кой е Йошихито Нишиока - първото препятствие на Григор Димитров в Рим?
Страхотно! Григор Димитров победи Новак Джокович в Рим
Престижно! Григор Димитров, Надал и Джокович са фаворитите за титлата в Рим
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: