Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Кметът изпрати Катя Сейменска за световните летни олимпийски игри в Лос Анжелис
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:52 / 17.07.2015Коментари (0)484
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, заедно с председателят на Общински съвет Радослав Тасков, приятели и потребителите на социалните центрове в града изпратиха Катя Сейменска за участие в летните олимпийски игри на Спешъл олимпикс в Лос Анжелис. На тържествена церемония в зала "22 септември" кметът Камбитов пожела на Катя успех, да бъде здрава и да се радва на всеки момент в САЩ.

"Пожелавам ти да победиш. Ние много ще се гордеем ако победиш, но не това е най-важното. Това е Олимпиада, а знаете, че олимпийският принцип на Кубертен е "Важно е участието" и за това олимпизма е силен като дух. Важно е всички хора да имат възможност да участват. Достъпът, равенството са важни. Пожелавам ти здраве и ще те посрещнем като победител", пожела още д-р Атанас Камбитов

Той отбеляза, че спортът има приоритетно място в програмата на община Благоевград и посочи като пример новата спортна площадка, която ще бъде изградена в квартал "Еленово" и ще бъде оборудвана с уреди предназначени специално за деца и възрастни със специфични потребности. 

Катя получи от кмета Камбитов куфар за пътуването, с пожелание да го напълни с медали. Връчен й бе и символът на Благоевград- знаме, която тя с гордост да развее в Лос Анжелис.

Искрени благодарности към кмета д-р Камбитов отправи ръководителят на Комплекс за социални услуги за възрастни с увреждания Маргарита Бербатова, както и самата Катя за подкрепата и възможността да участва в олимпийските игри.

"Никога не спирам да се боря!" е девизът на Катя Сейменска, който тя сподели с присъстващите в залата. Емил Чолаков от Защитено жилище в Благоевград поздрави атлетката с "Аз съм българче", а талантливата Александрина Механджийска й пожела успех с изпълнението на "Моя страна, моя България". 

Финалът на тържественото изпращане на Катя Сейменска бе емоционален. Всички гости станаха на крака, заедно с нея и изпяха химна на Република България "Мила родино".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Признание към европейските медалисти на ТК "Фолкън" – Благоевград
Манчестър Юнайтед постави Бербатов на легендарен шал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: