Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Рали "България“ ще е в памет на Тодор Славов
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:17 / 15.07.2015Коментари (0)432
©
Общо 23 екипажа от България и чужбина са подали до момента заявки за участие на 46-ото издание на автомобилното рали "България", което ще бъде проведено в памет на бившия председател на Българска федерация по автомобилен спорт (БФАС) Георги Янакиев и на загиналия на 28 юни по време на рали Твърдица-Елена варненски пилот Тодор Славов.

Директорът на рали "България" Георги Янакиев-младши обяви, че купите, които ще бъдат дадени на пилотите, от едната страна ще бъдат изписани с "В памет на Георги Янакиев", а от другата страна - "В памет на Тодор Славов".

Сред записалите участие на рали "България", което ще бъде проведено между 17 и 19 юли, присъстват пет чуждестранни екипажа само за европейския рали трофей и два за само българския рали шампионат. Сред по-любопитните имена е четвъртият в генералното класиране Рашид ал-Кетби от ОАЕ, който ще кара с навигатор германката Карина Хеперие и автомобил Ford Fiesta F5. Седмият в подреждането Рок Турк от Словения също е подал заявка за състезанието.

Българските екипажи са общо 16 до момента. На трасето ще се появят: Георги Василев, Антон Титов, Борис Григоров, Здравко Минев, Щилян Тенчев, Васил Димитров, Владимир Сиврийски, Калин Бенчев, Христо Атанасов, Боян Безус, Дилян Станков и Светлан Радев. Марковият шампионат на Хюндай ще има четирима представители, които ще гонят точки изцяло за българския рали шампионат за втори път през годината.

Пилоти на i20 Coupe ще бъдат Григор Григоров, Симеон Симеонов, Данчо Цвятков и Христо Гергов. "За съжаление нямаме толкова много заявки, колкото ни се искаше, но това ще направи ралито по-компактно и сигурността на пилоти, навигатори и фенове ще бъде на топ ниво", каза представителят на комитета за безопасност към БФАС Георги Янакиев-младши.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Признание към европейските медалисти на ТК "Фолкън" – Благоевград
Манчестър Юнайтед постави Бербатов на легендарен шал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: