Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Преглед на водещите новини в спортния печат
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:34 / 28.04.2015Коментари (0)373
©
Преглед на водещите новини в спортния печат:

Левски изгони Лукаш Гикиевич, пише на водещата си страница "Тема Спорт"

Левски отстрани от първия отбор поляка Лукаш Гикиевич. Причината е, че таранът нарушава системно дисциплината и си позволява да държи тон на треньорския щаб. Последното му провинение е от мача с Марек. До края на сезона той ще тренира за здраве с кондиционен треньор. Така Стойчо Стоев разполага само с един чист нападател за утрешния реванш за купата с Лудогорец - Валери Домовчийски. От Съдийската комисия пък скриха на кого е поверен мачът, фаворити да го ръководят са Станислав Тодоров и Никола Попов.

Високо напрежение в Лудогорец, продължава на същата страница изданието

Още не е ясно дали Георги Дерменджиев ще води отбора и през следващия сезон

Поражението от Берое в Стара Загора е повишило сериозно напрежението в съблекалнята на Лудогорец. В началото на пролетния полусезон страстите при разградчани отново бяха разгорещени заради неубедителното представяне. Тогава тимът нареди 2 загуби и равенство в първите си четири мача, което не бе прието никак добре от ръководството. Успехът над Левски с 1:0 в Разград и тези над Литекс (5:0) за купата и ЦСКА (4:0) за първенство обаче уталожиха напрежението и разсеяха тъмните облаци, надвиснали над треньора Георги Дерменджиев. Сега обаче старите проблеми отново са на дневен ред. Повод за тях не е само негативният резултат с Берое, а и неубедителната игра. Слабото представяне е дало повод на футболистите пак да надигнат глас срещу някои от решенията на Дерменджиев. Не е тайна, че треньорът е в лоши отношения с част от тях, което малко или много рефлектира върху представянето на терена. Затова и формата на определени играчи спадна доста спрямо показваното преди това при Стойчо Стоев.

Със сигурност сблъсъкът с Левски на "Герена" за купата утре ще даде отговори на много въпроси. Един от тях е дали бъдещето на Георги Дерменджиев е свързано с треньорския пост в Лудогорец. На този етап е ясно, че със сигурност специалистът ще запази поста си до края на кампанията. При това каквото и да се случи срещу сините. Сдаването на купата обаче ще бъде с огромна тежест при взимането на решение след сезона дали 60-годишният специалист да води тима и през следващото първенство.

Много е вероятно в случай че загуби от Левски, през новия сезон Лудогорец да бъде поет от чужденец. Очаква се настоящият наставник Георги Дерменджиев пък да продължи работата си в клуба, като остане в щаба на новия треньор или бъде пренасочен отново към школата.

Новата власт тръгва по стъпките на Батков

Собствениците на ЦСКА готови да дават акции срещу дарения в опит да стабилизират финансите

ЦСКА може да тръгне по стъпките на Левски и да дава акции срещу дарения, разбра "Тема Спорт". Собственикът на сините Тодор Батков стартира подобна инициатива сред феновете през февруари, като по този начин бяха набрани над 400 000 лева. Новата власт на "Армията" в лицето на Ивайло Манджуков и Милко Георгиев обмисля идентичен ход, който вероятно ще стартира в средата на месец май. Така собствениците ще се опитат да наберат свежи средства за текущата издръжка на клуба и поне отчасти да стабилизират финансовото състояние, което е доста тежко. Всеки желаещ да придобие дял от ЦСКА ще има възможността да отиде в администрацията на клуба и да дари определена сума. В замяна на нея ще получи акции. Подобна идея имаше и Александър Томов, но до нейното осъществяване на практика не се стигна.

Новите собственици на "Армията" ще използват даренията при пълна прозрачност, като всеки влагащ пари в клуба ще получи възможността да види как се изразходват средствата му. Очаква се в рамките на 2 седмици Ивайло Манджуков да обяви публично стратегия за развитието на ЦСКА при настоящата финансова ситуация - без мощен инвеститор, който да влага средства за издръжка и същевременно да покрие старите дългове. Именно на база на тази стратегия ще се стартира и раздаването на акции срещу дарения. От клуба ще се стараят и да информират възможно най-подробно обществеността за решенията си. В момента тече дарителска кампания за набиране на средства, с които да се покрият дълговете към НАП. Спешни за изплащане са около 1 милион лева, които няма как да бъдат осигурени изцяло от Ивайло Манджуков и Милко Георгиев. Именно задължения към НАП доведоха до отнемането на лиценза на ЦСКА през 2008 година.

Томов завлякъл 40 бона заплати на Чочев, пише "Меридиан мач"

Новата власт уж превела парите на халфа на Палермо, а сметката се оказала на "Лира Инвестмьнт" Вместо да постъпят по сметката на преминалия в Палермо Ивайло Чочев, 40 бона негови заплати са отишли в "Лира Инвестмънт". Това е компанията, в която един от собствениците е Александър Томов. "Меридиан Мач" научи, че този гаф е станал миналата седмица, когато са били правени належащите плащания по лиценза. Новите собственици Ивайло Манджуков и Милко Георгиев не са имали време за проверка и са се доверили на списъка със сметки, предоставен им от старото ръководство. Там срещу името на Ивайло Чочев е била посочена сметка, която обаче се оказала собственост на "Лира Инвестмънт".

Историята лъснала след като националът се обадил в клуба и попитал къде са му парите, при положение, че няколко дни по-рано бил известен от новата власт за извършено плащане. Ивайло Манджуков разпоредил оттук нататък при всяко едно плащане да се извършва щателна проверка на сметката.

Спас Джевизов: Това не е моят отбор

"Това не е моят ЦСКА", заяви видимо разочарованият директор на ДЮШ Спас Джевизов. Въпреки това легендата на "червените", който бе гост в Актуално студио "Дерби" добави, че вижда светлина в тунела и това са феновете на тима, които според неговите думи - стават все повече, въпреки слабите резултати в последно време. "Аз лично имам списък с юношите на ЦСКА, които в момента играят в професионален футбол. Трябва да заявя, че и в момента имаме талантливи деца, които след време ще бъдат готови за първия отбор. Темата за юношеския футбол мога да я коментирам часове наред. Имахме проблеми, доста деца ни избягаха и това е нормално. Кой родител би си оставил детето там, където не е ясно дали има бъдеще. Положението не лесно и се надявам държавата да ни помогне с базите и да си свърши работата", каза още Джевизов. Спас Джевизов заяви, че е доволен от това, че бе почетен в Кипър. Както вече стана ясно, специална статия за българина беше поместена в сайта omonoianews.com. "За мен е важно, че хората, които са ме гледали преди 30 години, сега написаха топли думи за мен. Аз съм си направил удоволствието, радвал съм хората и за мен бе чест. Трябва да знаете, че кипърският футбол не е за подценяване! Отборите им играят няколко години вече в Шампионска лига и Лига Европа. Не можете да си представите там каква любов имат към футбола. Наистина бях един от любимците на този народ и аз съм благодарен за това", заяви Джевизов.

Спец от Сърбия вдига Минев и Хамза

Специалист от Сърбия, работил в един от грандовете на западните ни съседи, е в България по молба на Лудогорец. Той ще работи с Йордан Минев и Юнес Хамза за по-бързото им възстановяване. Близнака получи болки в коляното по време на мача с Италия (2:2), заради които се подложи на артроскопия и ще се върне на терена след около 10 дни. Хамза пък изобщо не проведе зимна подготовка, защото бе с националния отбор на Тунис на Купата на Африка. Заради това той влезе в движение в сезона, а от там дойдоха и здравословните му проблеми. Георги Дерменджиев иска двамата да бъдат колкото се може по-скоро на негово разположение, защото доста от играчите са в слаба форма и изобщо не стават за титуляри. Такъв безспорно е Браян Ангуло, който бе жалък срещу Берое в Стара Загора. Един от конкурентите на Хамза - Роман Безяк, пък няма гол през 2015 г.

Печатат още билети, Герена пълен, пише "7 дни спорт"

Гонзо и Стоев махнаха Гикиевич от състава за мача, ще тренира с малките

Напечатаните 10 хил. билета за утрешния полуфинал за Купата на България между "Левски" и "Лудогорец" свършиха 48 часа преди двубоя. Цял ден вчера на касите на "сините" имаше опашки от хора, които искаха да си купят пропуски за мача. В един момент обаче напечатаните билети свършиха и финансовият директор на "Левски" Константин Баждеков излезе и обяви, че ценните хартийки са свършили. Днес от клуба ще пуснат в продажба допълнителните 2500 билета, с които Герена ще е пълен до краен предел срещу "Лудогорец". Преди вчерашната тренировка на тима старши треньорът Стойчо Стоев и спортният директор Георги Иванов взеха решение да извадят от състава сърдития нападател Лукаш Гикиевич. Причината е в скандала, който вдигна на треньора полският нападател след победата с 3:1 над "Марек".

Стоев избира от двама юноши за дясно крило

Старши треньорът на "Левски" Стойчо Стоев умува на кого от наличните си футболисти да заложи като дясно крило в утрешния мач срещу "Лудогорец". фаворит за поста е юношата Божидар Краев. който лекуваше контузия в последните 10-ина дни. Краев от вчера тренира на пълни обороти, което означава, че ще е само на 2 пълноценни занимания преди двубоя. Това може да разколебае наставника дали да заложи на него от първата минута. Специалистът преди време изтъкна, че поради крехката си възраст Божидар вече изпитва умора в мачовете на "Левски". Ако Стоев прецени, че Краев не е готов, по всяка вероятност отдясно ще атакува направилият силен мач срещу "Марек" Борислав Цонев.

Върнаха фланелката на Витанов

Феновете на ЦСКА много бързо осъзнаха, че с действията си в последните седмици не помагат на отбора. Преди мача с "Литекс" представител на сектор "Г" излезе на терена, за да върне на Петър Витанов фланелката, която му бе съблечена след загубата от "Локомотив" (Сф). Ултрасите на "червените" са преценили, че 20-годишният младок, който едва наскоро дебютира с ЦСКА, е основният виновник за поражението от "Локомотив" (Сф). "Преди срещата юношата на ЦСКА Петър Витанов получи своята фланелка обратно, след като тя му бе свалена след мача срещу "Локо" (София), а представител на сектор "Г" го окуражи и предаде пълната подкрепа от страна на феновете към него", написаха ултрасите на ЦСКА в своята официална страница във фейсбук.

Георги Петков потвърди, че остава в Славия още година

Вратарят Георги Петков ще играе за Славия и през сезон 2015/16. Опитният страж сам потвърди новината. "Разбрал съм се с Венцеслав Стефанов. Ще остана и догодина", коментира Петков, който се завърна при "белите" през есента на 2012 г.

39-годишният страж играе осми сезон с екипа на Славия. Първият период за вратаря в столичния отбор е между 1996 и 2001 година. През тази пролет той пази в по-важните мачове, а в другите на вратата е Марио Кирев.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Слаба психика ли? Григор Димитров е сред лидерите в света по този показател
30 години от смъртта на Айртон Сена: Краят на една епоха във Формула 1
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето българските спортисти с квоти за Игрите в Париж – за момента
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: