Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Блестящо представяне на благоевградски гимнастици в Пловдив за "Купа България“
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:20 / 16.03.2015Коментари (0)268
©
С 14 медала и една купа се върнаха от състезанията за "Купа България" в Пловдив благоевградските гимнастици от ГСК "Солачки" и ГСК "Пирин". Макар турнинът да стартира във фаталния петък, 13-ти, благоевградските състезатели показаха, че когато един спортист се готви упорито, няма фатални дати.

Над 100 състезатели от 15 клуба в страната се включиха в турнира по спортна гимнастика в Пловдив. В битката за призовите места при мъжете се включиха 24-ма спортисти, при младежите - 20, юноши старша възраст - 18 и девойки - 15.

Историческа победа извоюва ГСК "Солачки", който спечели второто отборно място за мъже в турнира. "Изключителни мотивирани сме след това състезание, през 1987 година клубът ни спечели третото отборно място за мъже, а сега второ", заяви Антон Гръчки.

Дебют при мъжете направиха на турнира в Пловдив Димитър Бърдарски и Димитър Димитров от ГСК "Пирин". В многобоя Димитров се класира втори, а Бардарски трети. За ГСК "Любчо Солачки" в същата категорията се състезаваха Саркис Сирадегян, Илия Туджаров, Иван Цеков, Атанас Корчев, Исус Маринов и Пламен Костадинов. Първо място на земя спечели Сирадегян, а Томанов завоюва сребърните медали на халки и бронзовите на кон с гривни.

При юноши старша възраст до 15 години за ГСК "Пирин" се състезава Николай Георгиев, а от ГСК "Любчо Солачки" - Кирил Томанов, който влезе във финалите на земна гимнастика и прескок. Симона Якетова пък представи ГСК "Пирин" убедително при девойките. Тя спечели сребърните медали на земя и прескок и бронзовите в многобоя и на смесена успоредка. При младежите представител на клуба бе Кристиян Мирчев. Той спечели бронзовите отличия на халки и прескок.

След блестящото представяяне на турнира в Пловдив сега на дневен ред пред двата благоевградски гимнастически клуба стои подготовката на състезатели за Европейското първенство в Монпелие, Франция, което ще стартира на 13-ти април. От ГСК "Любчо Солачки" усилено се подготвя Илия Туджаров, а от ГСК "Пирин" днес на лагер в София заминаха Димитър Бардарски, Димитър Димитров, Йоана Дудаклиева и Симона Якетова, които също ще се подготвят за първенството.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето българските спортисти с квоти за Игрите в Париж – за момента
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: