Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Кметът за трета поредна година коронова Албена Ситнилска като "Спортист №1 на Благоевград"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:57 / 19.12.2014Коментари (0)263
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за трета поредна година връчи отличието за "Спортист на годината" на многократната европейска шампионка по таекоун-до и световна шампионка по кик-бокс Албена Ситнилска. Второ място зае световният шампион по канадска борба за 2014 г. и почетен гражданин на Благоевград Георги Гайдарджиев, с трето място бе отличен двукратният европейски и световен шампион до 100 кг, абсолютен международен шампион на спортен клуб по канадска борба "Спартак" Красимир Костадинов, на четвърто място остана Рая Андонова от плувен клуб "Пирин", а на пето - Ейми Тасева от таекуон-до клуб "Фолкън".

Връчването на отличията стана на тържествена церемония в зала "Скаптопара" в присъствието на стотици спортисти, спортни деятели, ветерани и фенове. Специално за церемонията дойдоха легендарната олимпийска шампионка по плуване на България Таня Богомилова, футболните звезди на "Динамо" (Москва) Станислав Манолев и капитанът на "Литекс" Страхил Попов. Сред официални гости бяха председателят на Общински съвет- Благоевград Радослав Тасков, областният управител Бисер Михайлов, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и др.

Кметът Камбитов поздрави наградените и пожела още "много мигове на слава" и високи постижения на благоевградските спортисти. Той използва високата трибуна на престижното събитие, за да покани олимпийската шампионка по плуване Таня Богомилова на откриването на новия басейн в Благоевград през лятото на 2015 година и с това засвидетелства амбициите на общинското ръководство да даде тласък в развитието на плувния спорт в Благоевград. 

"През последните месеци спортът ни показа, че той обединява. Това не може да направи нито една партия или политика, в това именно е магията на спорта. На нашите спортисти искам да благодаря, че са нашата гордост, нашите посланици по света. Пожелавам ви много мигове на слава, а за нас мигове на гордост, когато чуваме химна, когато виждаме националния флаг и когато ви виждаме на почетната стълбица", каза д-р Атанас Камбитов.

На тържествена церемония в зала "Скаптопара" бяха наградени най- добрите в категориите "Треньор №1 на Благоевград", "Отбор №1 на Благоевград", "Спортен журналист №1 на Благоевград", "Феър плей". Отличени бяха още ветерани за "Цялостен принос към спорта в община Благоевград", както и 48 деца от 13 спортни клуба, които през изминалата година са извоювали шампионски титли на национално ниво в своите спортни дисциплини.

За първи път в историята на наградите "Спортист на годината" кметът Камбитов връчи награда за "Най-млад състезател с голям международен принос за 2014 година". Призът получи Виктория Стрендева. Тя прави своите първи стъпки в шахмата в школата на Шах клуб "Виктори Благоевград" при треньора Марин Атанасов. За 2014 г. е държавна шампионка по класически шах и блиц и сребърна медалистка по ускорен шах за момичета до 8-годишна възраст.

Община Благоевград награди и една от рожбите на голямата футболна школа на Благоевград Станислав Манолев.

Легендарната олимпийска шампионка по плуване Тана Богомилова връчи награда на Георги Цурев - възпитаник на благоевградския плувен клуб "Пирин", който прославя Благоевград и в Германия. "Пожелавам именно от Благоевград да бъде бъдещият шампион по плуване", каза Таня Богомилова.

Тази година номинираните бяха разделени в две категории - в първа категория - деца, юноши и девойки до 18 години бяха наградени Антонио Стойков - бокс, Рая Зашева - плуване, Антон Огорелков- таекуон-до, Сашо Андреев - канадска борба и Иво Балабанов- лека атлетика. 

Награда за "Феър плей" бе присъдена на вицешампиона по футбол на България Вени Дона Сърбинска. За треньор на годината бе обявен Йордан Самоковлийски, който обеща догодина "Пирин" да играе в елитната група, а за отбор номер 1 на Благоевград- футболен клуб "Спортика"- жени. 

Носител на приза "Малин Христов-Йордан Костадинов" за спортен журналист на Благоевград 2014 г. стана Валери Младенов. Ветераните, отличени за 2014 г., бяха Ангел Мощански - плуване, Благой Ангелов - баскетбол, Крум Савов - баскетбол, Борис Николов - футбол, и Петър Петров - футбол. Петров обяви, че дарява своята парична награда от 100 лв. на благотворителната кампания за лечението на ученика от НХГ "Св. св. Кирил и Методий" Михаил Николов.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха малките художествени гимнастики от клуб "Пирин" - Благоевград, Танцова формация "Астра" и Танцова формация "Дежа вю" към Младежки дом, КСТ "Карат", ТК "Блясък" към Военен клуб - Благоевград. Демонстрация по таекуон-до направи клуб "Фолкън", а финалният щрих постави Александрина Механджиева с песента "Моя страна, моя България".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Кой е Теренс Атман - следващият опонент на Григор Димитров в Рим?
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: