Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Академик изпоти Лукойл в Правец
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:03 / 03.11.2014Коментари (0)378
© BGbasket.com
Тимът на Иван Коцев и Марио Христов се наложи като домакин на Академик Благоевград с 85-76 след много оспорван мач в Правец. Това е първа победа за момчетата от втория тим на Лукойл Академик, след като в първия си мач те отстъпиха драматично над Академик Пловдив. Мачът им от втори кръг с Чавдар Троян ще се играе на 8 ноември.

Тимът на Академик София започна по-добре мача като след първата част успя да се измъкне с 4 точки напред. Вторият период бе изключително оспорван като в средата на частта, след тройка на Георги Бързаков, гостите от Благоевград направиха обрат и излязоха с 3 точки напред при 27-30. До края играта бе доста оспорвана, но гостите задържаха преднината си и на полувремето водеха с 1 точка при 41-40. След силни минути на дуото Николай Грозев и Самуел Франсис в третата част, домакините от Академик София отново взеха превес в резултата и увеличиха аванса си на 10 точки. За минута и половина тимът на Божидар Гьорев отново се върна в мача и след кош и фаул на Филип Каменов разликата отново падна само на 3 точки. В последния период тимът от Академик София отново увеличиха преднината си, след по-слаба игра в защита на благоевградчани. 2 минути преди края разликата отново падна на 4 точки, но след тройка на Крис Минков, домакините отново излязоха напред със 7 точки и така задържаха до края на мача,за да удържат за първа победа.

Трима играчи от Академик София караха 65 точки за отбора си от 85. Самуел Франсис отбеляза 22 точки, а Крис Минков и Николай Грозев реализираха по 21.

За Академик Благоевград с най-много 19 точки завърши Станислав Стоев, Георги Бързаков добави 11, а Георги Станков и Дарин Кудинов добавиха по 10.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотно! Григор Димитров победи Новак Джокович в Рим
Престижно! Григор Димитров, Надал и Джокович са фаворитите за титлата в Рим
Двукратният европейски шампион по вдигане на тежести Александър Пелешенко загина на фронта в Украйна
Страхотна новина навръх Великден! Григор Димитров сред първите поставени в Рим
Григор Димитров с шанс за страхотен жребий за турнира в Рим
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: