Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Над 100 момичета се събраха за първата тренировка по художествена гимнастика в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:36 / 17.10.2014Коментари (0)315
Художествената гимнастика направи първите си стъпки в Благоевград. Това стана в новооткритата спортна зала на 3-то ОУ "Димитър Талев", където се събраха над 100 деца, които горяха от нетърпение да се включат в първата тренировка по този прекрасен спорт.

"Изключително щастлива съм да видя толкова момичета, които желаят да станат гимнастички", заяви младата треньорка Валентина Симеонова. Според нея тази среща е поредното доказателство, че кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов държи на думите си. «Когато се откри тази зала, кметът каза, че тук ще тренират новите гимнастически надежди на Благоевград и ето, че това e факт", допълни тя.

Валентина Симеонова е носителка на два сребърни медала от европейски първенства /през 1994 и 1997 година/, през 1998 година завоюва 4-то място на Световното първенство в Севиля, Испания. В момента Симеонова подготвя девойките на националния отбор по художествена гимнастика за Европейското първенство, а преди две години нейни състезателки спечелиха 4-то и 5-то място на Европейското първенство в Минск, Беларус.


Още на първата тренировка в Благоевград бяха подадени над 80 заявления за участие в новия клуб по художествена гимнастика. Мотото, под което момичетата ще тренират, е "Здраве, красота и изящество". Амбицията на благоевградската спортна общественост е през следващите години от тук да тръгне поредното поколение "златни момичета" на българската художествена гимнастика. Тренировките ще се провеждат два пъти седмично - в четвъртък от 19.00 часа и в събота от 16.00 часа за момичета до 6 години, и от 18.00 часа за момичета над 6 години.
За да достигне до всяко благоевградско семейство този прекрасен спорт, са предвидени преференциални такси - за едно дете месечната такса е 30 лв, за второ дете е 15 лв., а за трето напълно безплатно.

Най-младата участничка днес бе Стефани - на 3 години. Тя показа завидни умения в съчетанията без уред и спечели симпатиите на всички в залата. 

С голямо одобрение бяха посрещнати изпълненията и на благоевградчанката Цветелина Николова и Сибила Кърпачева, които демонстрираха красотата на съчетанията с отделните уреди - топка, лента, въже, обръч и бухалки.

Идеята в Благоевград да започнат организирани занимания по художествена гимнастика се породи на среща между кмета на общината д-р Атанас Камбитов и световната шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова на миналогодишните награди "Спортист на годината". Тази идея вече е факт, а дебютът пред публика на младите надежди от новосформирания клуб ще бъде през месец декември, когато ще се проведе поредното издание на «Спортист на годината».







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
Кой е Йошихито Нишиока - първото препятствие на Григор Димитров в Рим?
Страхотно! Григор Димитров победи Новак Джокович в Рим
Престижно! Григор Димитров, Надал и Джокович са фаворитите за титлата в Рим
Двукратният европейски шампион по вдигане на тежести Александър Пелешенко загина на фронта в Украйна
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: