Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
"Войводина" и "Цървена звезда" грабнаха "Купите на община Благоевград"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:05 / 08.09.2014Коментари (0)279
©
"Войводина" (Нови сад) и "Цървена звезда" ( Белград) са новите шампиони в междинародния футболен турнир за деца в Благоевград, който се проведе под патронажа на кмета Атанас Камбитов. 

Изключително успорвани бяха финалните двубои, в които след равностойна игра българските "Славия" и "Левски" отстъпиха на "Цървена звезда" и "Войводина" с 0:1 и 0:2. 

Пред пълни трибуни и под възгласите на стотиците фенове, младите футболисти показаха феърплей, като всеки от тимовете имаше своите шансове да спечели мача си. 

Първи на терена за финална среща излязоха "Левски" и "Войводина" за родените през 2004 г. Головете за крайното 0:2 дойдоха след контраатаки на гостите, като играчите на "Левски" на няколко пъти достигаха до голови положения, но пропускаха. 

 Мачът между столичния "Славия" и "Цървена звезда" бе по-интригуващ. Сърбите се наложиха с минималното 0:1 след добра игра и доза късмет в защита. 

В крайна сметка златните медали и шампионските купи отидоха за грандовете от западната ни съседка, а на 3 и 4 място в двете възрастови групи се класираха отборите на "Цървена звезда" и "Славия", както и "Войводина" и
©
"Левски". На 5 и 6 място останаха "Ботев" (Пловдив) и "Вардар", а почетните места бяха за "Пирин", "Арис" и "Пирин" 2001.

Призьорите на турнира получиха отличията си от кмета Камбитов, председателя на Общински съвет Радослав Тасков , зам.-министъра на младежта и спорта Калин Каменов, Петър Михтарски, Владимир Иванов, Кирил Стойков, световната шампионка Албена Ситнилска и председателя на регионалното звено на БФС Александър Кабзималски. За "най-добър вратар" бяха отличени Бранко Николич и Владимир Аврамов. Най-добри нападатели бяха Евгени Илиев и Урош Качич, а най-добри защитници - Валентин Петров и Илиян Йовчев.

В обръщението си към играчите, треньорите и гостите на стадиона, д-р Атанас Камбитов благодари за сърцатата игра на младите таланти и изрази увереност, че следващото издание на турнира ще обхване не само отбори от всички балкански страни, но и от други европейски държави.

Грандиозната церемония на стадион "Христо Ботев", в която участваха трио "Пищолски", спортен клуб "Фолкън" и други изтъкнати благоевградски артисти, завърши със зрелищна заря, озарила небето над нощен Благоевград.

Заявката на общинска администрация е през следващата година турнирът да бъде развит, като в него да се включат още повече отбори.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Кой е Йошихито Нишиока - първото препятствие на Григор Димитров в Рим?
Страхотно! Григор Димитров победи Новак Джокович в Рим
Престижно! Григор Димитров, Надал и Джокович са фаворитите за титлата в Рим
Двукратният европейски шампион по вдигане на тежести Александър Пелешенко загина на фронта в Украйна
Страхотна новина навръх Великден! Григор Димитров сред първите поставени в Рим
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: