Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (5)
БОК събира бъдещите ни звезди в 10 спорта на Олимпийски фестивал край морето
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:10 / 21.05.2024Коментари (0)927
© Тодор Шабански
Българският олимпийски комитет събира младите спортни таланти от страната на Фестивала "Олимпийски надежди“. Поредното, 17-о издание на форума този път е от 26 до 28 май,  а домакин отново е черноморската перла - курортен комплекс Албена, в който ще си дадат среща близо 500 бъдещи звезди на възраст 15 – 18 години в състезания в 10 спорта.

Тържественото откриване е предвидено за 27 май, понеделник, от 12.00 ч. на голямата поляна пред хотел "Добруджа“. Там младите спортисти ще бъдат приветствани от ръководители на БОК и на домакините от Албена АД. Както винаги след официалната част и дефилето на участниците по спортове отново ще се извие българското хоро, което вече се превърна в традиционен символ на фестивала. Състезанията ще се състоят в първокласните и отлично поддържани спортни арени на комплекса "Албена“, който през 2019 г. стана първият в историята, удостоен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europa) с титлата "Европейски курорт на спорта“.

След като през последните три години дебют на фестивала последователно направиха бейзболът, брейк танците и стрийт фитнесът, сега отново в програмата са включени турнири за най-добрите млади брейкъри и бейзболисти. Тези така нашумели надпревари в градска среда са сред любимите на младежите и това е причина за приобщаването им в олимпийското семейство. По този начин БОК откликва на интереса при подрастващите и на тенденциите все повече ърбан спортове да бъдат застъпени в програмите на глобалните форуми. Бейзболистите отново ще се състезават на мини турнир в Албена, а най-новият олимпийски спорт брейк ще бъде представен с батълите на младите асове у нас. Брейк танците ще излъчат първите в историята олимпийски шампиони на игрите в Париж след два месеца.

Наред с това, състезания в Албена ще се организират в спортовете бадминтон, баскетбол 3х3, лека атлетика, плажен волейбол, плажна борба, плуване, минифутбол и тенис на маса. В тях, съобразно различните наредби в отделните дисциплини, ще участват младежи родени в периода 2006 – 2010 година. Много силни се очертават турнирите по тенис на маса и борба, където за участие са записани нашите преоктонационали. В тениса на маса надпреварите са последно контролно преди следващите важни изпитания в календара на федерацията, сред които са и предстоящите в началото на юни също в Албена Балкански игри.

Както винаги фестивалът на БОК е под мотото "Да открием олимпийските надежди на България“. От основаването си досега тези състезания са били първо сериозно изпитание за много български спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори, участвали в младежки олимпийски игри, а голяма част от тях вече и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да допринася за популяризирането на основните идеали, принципи и ценности на олимпизма и разпространяването им сред младото поколение, както и да даде възможност за изява на младите спортни таланти.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Грандиозно откриване на Олимпийските игри: Парадът на нациите е с лодки по река Сена
Кой се грижи за официалните гости на Олимпийските игри в Париж?
Церемонията по откриването на XXXIII Летни олимпийски игри започна в Париж
Стана ясно дали Никола Цолов има шанс за титлата във Формула 3
Вижте дали Никола Цолов ще участва на Гран при на Белгия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: