Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Спират превоза на колети по автобусите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:38 / 10.11.2010Коментари (4)904
© Blagoevgrad24.bg
Да се забрани превоза на колети, които се дават на шофьорите на междуградските автобуси, както и всички други подобни нерегламентирани куриерски услуги. Това поиска вчера транспортният министър Александър Цветков. Ще предложим на Комисията за регулиране на съобщенията да вземе съответните решения и да се предприемат бързо съответните действия. Подобна практика крие големи рискове, тъй като с тези колети може да се направи терористичен акт.

Според министъра автобусните превозвачи ще трябва да осигурят изпълнението на всички мерки, гарантиращи безопасността на пътниците, включително и да не се приемат пакети за превоз, без да се знае какво има в тях.

В същото време от МВР съветват гражданите да бъдат нащрек за изоставени предмети и хора със съмнително поведение. Стари автомобили, както и наемането на гаражи и складове също може да бъдат използвани за подобни цели.

От вътрешното министерство призовават още да сме бдителни и ако видим, че някой купува материали, подходящи за направата на бомба. От МВР препоръчват да не се предприемат самостоятелни действия за отваряне, пренасяне и обезопасяване на съмнителни изоставени пакети и вещи.

Източници от службите за сигурност неофициално съобщиха, че в момента се следят всички по-съмнителни чужденци, които имат дълги бради, татуировки или носят арабски имена.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
v moito sarce nikoi ne sprq,pusnah te teb,vqrvai v tova!mnogo ranih i s mnogo igrah,no kakto s teb s nikoi ne bqh!
на 10.11.2010 г.
0
 
 
край на далаверите!
-1
 
 
"Да се забрани превоза на колети, които се дават на шофьорите на междуградските автобуси, както и всички други подобни нерегламентирани куриерски услуги." Това кога е било позволено? Забранява се нещо, което е било разрешено. Това ,че се прави не означава ,че е разрешено, трябва просто контрол, за да се преустанови тази практика, при която винаги има риск и за изпращача и за получателя. Каква е гаранцията ? Пращаш нещо, за което си даваш някаква сума, в замяна разчиташ на коректността на шофьора, уведомяваш получателя и той е длъжен да посрещне автобуса в предполагаем час, за да си получи пратката. За някои е много удобно, бързо и евтино, но не е регламентирано и гаранция никой няма да им даде. Всеки сам си поема своя риск, но когато може да се използва това като заплаха за сигурността на пътуващите, самите фирми превозвачи имат интерес да забранят на своите шофьори да правят такива услуги, не е необходимо и министър да им нарежда.
+2
 
 
Е, свърши се с пратките на дядо ми (тъста ми) по 100 литра мелнишко вино всяка година; сега ще трябва сам да ходя до Македонията, за да си вземам полагаемата "зестра"...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: