Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Ултрасите на ФК "Пирин" недоволни от изказване на кмета на Благоевград
Автор: Ливия Кукова 17:53 / 30.01.2024Коментари (0)253
©
Ултраси на ФК "Пирин" разпространиха в социалните мрежи свое обръщение към ръководството на отбора, собственика на клуба, в лицето на кмета Методи Байкушев, Общински съвет - Благоевград и цялата футболна общественост, видя Blagoevgrad24.bg.

Те изразяват притеснения, относно това, че все още не е намерен нов собственик на отбора. 

"Ръководните фактори в клуба обявиха, че до средата на януари, ФК "Пирин" ще има нов собственик. Това не се случва и сме силно притеснени от изказването на кмета, който заяви, че общината ще опита да спаси клуба, но не на всяка цена. Трябва да е на всяка цена, г-н Байшушев! ФК "Пирин" и ансамбъл "Пирин" са лицето на града и тези две институции трябва да прославят нашия град в България, Европа и по света", се допълва в обръщението на феновете. 

В позицията се коментира още и това, че се намалява общинската субсидия на клуба.

"Призоваваме другата половина от тези средства да бъдат инвестирани в инфраструктурата на нашия остарял морално стадион. А именно в изграждане на нова южна трибуна с лека конструкция, която временно ще разреши проблемните мачове с Левски и ЦСКА, ще осигури комфорт на домакинските, както и на гостуващите привърженици, а и ще вдигне приходите от билети, ако не двойно, то поне с 1/3та. По този повод, докато тази трибуна не бъде факт призоваваме ръководството, общината и полицията да не допуска привърженици на гостуващи отбори в домакинския сектор! Явно трябва да се случи фатален инцидент, за да проумеете колко е важно това за безопасността на всички зрители", категорични са ултрасите.

От фенклуб "Пирин Ултрас" ясно заявяват че, нямат абсолютно никакви зависимости, било то политически или финансови. 

"Решенията ни се взимат демократично от мнозинството, както беше решено да напишем това обръщение. Дадохме картбланш на предишното ръководство, даваме и на сегашното, но с въпросителни. Тъй като сегашното такова работеше за човек, който остави клуба с огромни задължения по средата на сезона! Избрахме 3-ма представители на феновете и две резерви ( общо 5 човека ), които да следят отблизо какво се случва в клуба. Призоваваме ръководството да имаме минимум две срещи в месеца, с които да следим отблизо важните решения за Пирин Благоевград/Pirin Blagoevgrad, за да няма повторни фалити и напускания на собственици. Призоваваме треньора и ръководството да обърнат сериозно внимание на традициите за Купа България, тази година имаме възможност отново да напишем история. Благоевград, Пирин и Пиринска Македония имат нужда от трофей! Или КЕШ или нищо", добавят привържениците на орлетата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Акционерно дружество предлага да поеме управлението на ФК Пирин Благоевград
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: