Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Плевнелиев: Всички те дължат отговор на въпроса - има ли сянка на съмнение за техни действия
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:09 / 29.01.2024Коментари (0)404
©
Президентът Румен Радев ще допусне грешка, ако в края на мандата си застане зад политически проект. Това коментира пред БНР президентът на България (2021 – 2017) Росен Плевнелиев.

"Убеден съм, че президентът Радев ще допусне тази голяма грешка, която не отива на никой президент, но в края на 2026 и началото на 2027 г. ще се бори за промяна в държавата и ще застане зад политически проект", прогнозира Плевнелиев.

Той припомни, че предшествениците му Георги Първанов, Желю Желев и Петър Стоянов са направили този опит и той е бил неуспешен.

"От научените уроци разбрах едно, разговарял съм с много президенти, с които съм работил, не му отива на един президент, а и народът няма да го разбере и няма да го подкрепи, да се върне в политическа партия или да се върне във властта. Това ще изпрати много тежко послание към хората, че всъщност президентът е бил във властта като държавен глава, за да подготви своя политически проект", каза Росен Плевнелиев.

И допълни: "Държавният глава, ако е разбрал Конституцията, е президент на всички и след края на мандата остава президент, това е, което трябва да направи един президент. Той ще направи тази грешка, която не е добре за България. И Желев, и Стоянов, и Първанов, заставяйки след края на мандата зад проекти и подкрепяйки политически партии, не успяха".

Росен Плевнелиев коментира настоящата политическа ситуация с размяна на реплики, че "очевидно има тежко политическо напрежение".

"Това, което виждам, че за да се случи напрежение, значи има движение отдолу в пластовете в политическото разпределение на властта. Политическите партии, които управляват и подкрепят правителството, виждат, че президентът Радев, а той не го и опровергава с всички внушения, които прави, че рано или късно ще се идентифицира с политически проект и ще поиска властта. За мен това е елементарното обяснение. Още по време на кметските избори хора на президента обикаляха в страната и имаше много индикации", коментира президентът на България 2012 – 2017. 

"За мен Радев прави опит да бъде българския Орбан или Тръмп. За съжаление, не очаквам той да помъдрее, да стане по-благороден, да стане президент на всички българи. Нека погледнем фактите пред очите на народа. Считам като голяма грешка на управляващите, че лицето, санкционирано по Магнитски – Пеевски, по някакъв начин се отъждествява с ролята на говорител на правителството. Съветвал съм Николай Денков и с Мария Габриел да имат истински говорител", коментира активността на Делян Пеевски Росен Плевнелиев

И заяви:

"Аз не оправдавам действията на този български политик, санкциониран от стратегически партньор на България – САЩ, и съм нещастен от този факт, и не разбирам защо е толкова лоша комуникационната стратегия на правителството, както и на другите политически партии. Така че се оставят този политик, с липса на всякакъв интегритет, да се изживява като говорител на правителството и НС".

"Ще се радвам всички управляващи да се под светлината на прожекторите, за всякакви форми на липса на интегритет – корупция, търговия с влияние. И считам, че това важи с пълна сила за всички - Бойко Борисов, Кирил Петков, Асен Василев, като се стигне до президента Румен Радев. Всички те дължат отговор на въпроса - има ли сянка на съмнение за техни действия. Дължат се отговори за това, което се е случило с тези имоти и дали в президентската институция се акумулират пари за бъдещ политически проект", каза Плевнелиев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: