Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Този сериал по действителен случай предизвика огромен скандал
Автор: Неда Узунколева 17:58 / 14.01.2024Коментари (0)549
©
“Baby"е оригинална продукция на Netflix от Италия, която постига международен успех, но създава множество противоречия. Това е сериал от три сезона, който проследява живота на група гимназисти. В началото главната героиня Киара (Бенедета Поркароли) казва: "Ако сте на 16 и живеете в най-богатия квартал на Рим, то вие сте късметлии. Нашият свят е най-добрият възможен свят. Потопени сме в най-красивия аквариум, но постоянно мечтаем за морето. За да оцелеем се нуждаем от таен живот“. Още с първите кадри ни става ясно, че Киара е момиче, което крие тайни. Двете с Людовика (абсолютно прекрасната Алис Пагани) доброволно се превръщат в скъпоплатени проституки. И ако този сценарий ви се струва достатъчно шокиращ, то огромната полемика около продукцията се поражда от факта, че е по истински случай. Създателите на поредицата са обвинение, че придават на историята блясък, приключенски дух и ненужно вълнение. Но режисиралите сериите Андреа дьо Сика и Анна Негри са категорични: "Baby не е сериал, които се занимава с темата за проституцията, а с темата за любовта.“

Истинската история

През 2014 г. благодарение на загрижен родител е открито, че две момичета от гимназия в богатия квартал на Рим – Париоли, доброволно продават телата си, за да си купуват козметика, дизайнерски  дрехи и електроника. Едното момиче е било на 14 години, другото на 16 и впоследствие заявили на разследващия прокурор Кристина Макчуси, че са търсели лесни пари. "Исках много пари и исках да имам всичко веднага“, споделя едно от момичета, което в доклада получава фалшивото име Анжела. Случаят става известен в пресата под името "Baby Squillo".

Заедно с Агнес (също фалшиво име) последват онлайн реклама и така намират Нунцио Пицакала и Мирко Йени, които ще се превърнат в техни сводници. Един аспект от случая шокира италианската общество дори повече.

Докато по-голямото момиче (главната героиня Киара в сериала) произхожда от изключително заможно, макар и нефункционално семейство, то по-малката Агнес (Людовика в Baby) е тласкана от майка си към проституция, заради постоянния недостиг на пари. Когато бащата  изоставя семейството, майката е затрупана от дългове и изпада в безизходица. В обезпокоителен разговор записан от полицията по време на разследването Агнес се оплаква, че няма време да учи, а майка ѝ я съветва "да организира по-добре времето си, да учи два-три часа преди и след работа.“

Впоследствие, родителските права на майката са отнети и тя е осъдена на 6 години затвор.

Всичко е разкрито, когато майката на Анжела се обръща към полицията, заради съмнителните доходи на дъщеря си. В този момент двете печелят по 500-600 евро на ден или около 300 евро за "сеанс“.

Докато проституцията в Италия е законна, сексът с непълнолетни не е. Пицакала е осъден на 10 години затвор, а Йени на 7. Разследването твърди, че всички мъже са знаели, че правят секс с малолетни и всъщност именно това ги е привличало. Един от най-популярните клиенти е полицаят (!) Мауро Флориано, който е женен за италианският сенатор Алесандра Муослини, която на свой ред е внучка на Бенито Мусолини. До края на юни 2015 г. 11 клиенти са получили едногодишни присъди и глоби.

Полемика около сериала

Скандалът около успеха на сериала е толкова голям, че се налага изпълнителният директор на международните оригинални продукции на Netflix, да излезе с официално становище: "Първото нещо, което търсим е автентичност и този сериал я притежава."

Един от сценаристите Ре Салводор казва, че историята не проследява събитията хронологично, че много неща са измислени, променени и добавeни, за да се запази драматургичната стойност. "Оставяме хората сами да направят заключенията си“, допълва той.

Още по темата: общо новини по темата: 5829
23.04.2024 »
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/972 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Лято 2024
Евроизбори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: