Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Актрисата Маргарита Стойкова: Филмът "Диада" разисква теми, които са изключително важни за съвременното общество
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:29 / 07.01.2024Коментари (0)690
© Фокус
Номинацията за най-младия талант в тазгодишния състав на Shooting Stars и една от 10-те "Европейски изгряващи звезди“ в програмата на "Берлинале“ е не само невероятна емоция, но и голяма отговорност. Това каза в предаването "Сториборд" на радио "Фокус" с водещ Благой Д. Иванов актрисата Маргарита Стойкова.

Тя дебютира с главната роля в социалната драма "Диада“ – един филм на Яна Титова, който разисква теми, които имат болезнена нужда да бъдат разисквани. Стойкова сподели още, че 2024 година за нея започва ударно – заминава за 4 дни в Берлин, където ще се срещне с другите от 10-те избрани за "Европейски изгряващи звезди". Там младите филмови артисти ще участват в семинари и срещи с хора от бранша и ще бъдат представени от международните медии. Маргарита Стойкова изрази надежда, че ще успее да намери агент по време на тези събития, което за нея е една от главните й цели за развитието й като актриса и извън пределите на България. "Силно се надявам не само да взема статуетката, но и да я задържа със себе си,“ каза още тя.

Успехът за 19-годишната актриса в такава ранна възраст носи и много отговорност. "Аз съм едва 3-тата българка за тези 27 години, и наистина рядко се случва да бъдем избрани ние, българите. Огромна чест е за мен и без подкрепата на екипа на "Диада“ и Националния филмов център това нямаше да се случи.“ Младата актриса разказа още, че цялата й кариера е свързана с Яна Титова – първият й късометражен филм е режисиран от нея, както и сериалът "Татковци“. Маргарита Стойкова сподели още за това как се е преборила със 700 кандидати на кастинга на филма и е убедила режисьора, че тя е подходящият човек за главната ролята в "Диада“. "Беше доста напрегнато. Но в момента, в който стъпих в малката стаичка с два стола и застанах срещу Яна, за мен това беше най-истинското и искрено нещо, което ми се случваше тогава. И може би заради това някак си съм я спечелила,“ сподели тя.

"Диада“ е филм, който е достатъчно комуникативен, за да могат да хората да разберат, че темата, която се разисква в него, е не просто проблем, а е проблем, който трябва да бъде разискван в съвременното общество. "Аз бях сигурна в успеха на филма, просто защото е една голяма истина, която доста рядко се засяга по този начин. Това е една тема, която за последните месеци успяхме да дискутираме много: тормоза, липсата на любов, липсата на родители и всички останали взаимоотношения, които се случват с едно дете и учителите,“ разказа още тя.

По думите й децата и младите хора не знаят как да изразяват емоциите си и това идва от възрастните. Общуването и изразяването на емоции е трудно, особено за един тийнейджър, и според нея нещата много трудно могат да бъдат променени, но все пак след дискусиите в обществото, предизвикани от филма "Диада“, нещата се раздвижват и променят : "В началото на цялото това приключение беше важно, че аз имам главна роля. А сега виждам, че е всъщност не е до ролята, а до това какво съм допринесла на хората.“

Още по темата: общо новини по темата: 5432
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
предишна страница [ 1/906 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Стрелба по Роберт Фицо
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: