Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Волейболният "Марек Юнион-Ивкони" напуска Дупница
Автор: Венцислав Илчев 15:36 / 21.12.2023Коментари (0)218
© Фокус
Архив
Волейболният "Марек Юнион-Ивкони“ напуска Дупница. Това каза пред "Фокус“ Ивайло Константинов, собственик на спортния клуб. В становището на волейболния клуб се посочва, че той е подложен на безпрецедентен натиск и след клеветите и внушенията по негов адрес, е последвала публична покана от кмета да отборът за напусне града час по-скоро. Вече е проведено извънредно разширено заседание на Управителния съвет и са взети съответните решения.

"Принципалът на съоръжението в което се готви отборът е кметът, а той миналата седмица на пресконференция ни помоли час по-скоро да напуснем. Когато някой те гони от едно място, трябва да си тръгнеш, а не да спориш с него“, коментира Константинов.

Той допълни, че предстои преместване на волейболният клуб на място, на което състезателите ще бъдат добре дошли. Вече са водени разговори и има няколко предложения.   

Свикано е и Общо събрание на 31 януари 2024 година за смяна на името и седалището на клуба. До 12 януари 2024 година ще се заяви пред НВЛ предварително съгласуване за издаване на лиценз на залите, които потенциално ще бъдат нов дом на клуба. Веднага след получаване на потвърждението ще се оповести и новото седалище, където ще стартира новата спортно-състезателна 2024/2025 година.

Преди 26 години, клубът започна от най-ниското стъпало своя път на развитие, за да достигне до четири шампионски титли при мъжете, 6 при юношите, както и над 15 сребърни и бронзови медали. Клубът е представял града и България в 11 издания на европейските клубни турнири, включително 4 пъти в Шампионска лига. Десетки са състезателите от школата, които са защитавали и защитават цветовете на националните ни отбори, сред тях са световно признати волейболисти като Цветан Соколов и Елица Василева.

През тези години над 2 000 момчета и момичета са преминали през школата на клуба, израствайки като достойни личности и характери, научени на дисциплина и откъснати от пороците на 21 век. "Марек Юнион-Ивкони" се превърна в една от положителните визитки на Дупница, което форсира и изграждането на модерна спортна зала в града. Клубът е уникален в колективните спортове у нас с факта, че показа как може да разчита на децата си от региона и да им дава път за развитие.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
Кой е Йошихито Нишиока - първото препятствие на Григор Димитров в Рим?
Страхотно! Григор Димитров победи Новак Джокович в Рим
Престижно! Григор Димитров, Надал и Джокович са фаворитите за титлата в Рим
Двукратният европейски шампион по вдигане на тежести Александър Пелешенко загина на фронта в Украйна
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: