Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Шеф Кустев: Брад Пит ми остави бакшиш от 50 паунда
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:28 / 18.12.2023Коментари (0)576
©
“Целенасочено новата ми книга се казва "69 рецепти с история". Реално написах рецептите и после осъзнах, че са излезнали 69, но това се оказа доста добър маркетингов трик като име на книгата, защото всички питат защо са 69. Ако беше друго числото никой нямаше да пита."

Това каза в "Добро утро, Европа“ по Euronews Bulgaria  шеф Илиан Кустев.

Историите в книгата са за рецептите. Откъде съм ги взаимствал, с кого съм ги правил. Има такива с японски мои колеги, с Андре Токев, с други приятели, феноменални шефове от целия свят. Така съм навързал рецептите, че да е интересно на хората откъде идват тези неща и как съм ги научил. Опитах се да бъде забавна книгата. За мен рецептите не са сложни, опитах се да ги направя максимално разбираеми за хората. Отговарям на въпроси в социалните ми мрежи.  Не мога да отговоря на всички, но се старая.

Аз не прекалявам с храненето, просто пробвам нещата, които готвя. Това не е ядене. В кухните с висок статут задължително се пробва. Но главните готвачи там казват - пробваме, не ядем. Разбираш какъв е вкусът и така.

Ям основно протеин - пиле, риба, телешко, зеленчуци, от плодовете си позволявам основно банани, и разбира се от време на време зимата по-мазно месо или сиренца.

Моят девиз е "Перфектната подготовка предотвратява провала на представлението". Това ни различава от Мишлен ресторантите по света и нашите тук. Там имаш абсолютно всичката посуда - блендери, цедки, рингове, силиконови форми. Това нещо ти дава възможност да се разгръщаш. Така си улесняват живота. Колкото и да натискаш, ако нямаш хубав блендер няма как да направиш гладко пюре например.

Аз съм изключително горд, че съм имал възможността да готвя на Маргарет Тачър. Не съм я виждал, тя си ядеше от нашето дневно меню в Лондон, когато работих. Там няма как да имаш претенции, всичко е много високо качество, с много хубави продукти, просто няма как да сбъркаш каквото и да ядеш. Винаги изпращаше комплименти на кухнята. Тя ядеше различни храни. Риба, телешко, хапваше и доста зеленчуци с трюфел. Не беше много претенциозна. Но заради възрастта не ядеше всякакви неща. 

На Джони Деп решихме да му направим качамак с Явор Сарафов, нещо, което е близо до нашата кухня. Леко го променихме, направихме и таратор. Постарахме се да усети нашия вкус.

Още 2006 г. готвих на Брад Пит. Сега разбирам защо ядеше такива неща, готвих му омлет от белтъци, просто този тип хранене те държи в добра форма. Даде ми 50 паунда бакшиш, защото много му хареса.

Още по темата: общо новини по темата: 5430
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
предишна страница [ 1/905 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: