Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Последиците от заснежената обстановка: Закъсали тирове, удариха се снегорин и кола
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:49 / 25.11.2023Коментари (0)456
© NOVA
Червен код за опасно време в шест области на България. Дъждът, който вали над по-голямата част от страната, ще премине в сняг. В отделни части са възможни и снежни виелици. Предупреждението на полицията е да не предприемате пътуване, ако спешно не ви се налага, пише NOVA.

Монтанско 

В Северозападна България снегът вече създаде проблеми. В Монтанско 5-сантиметровата снежна покривка предизвика задръстване от тирове на околовръстния път на града в посока "Дунав мост 2". На международния път Е-79 край село Долна Вереница имаше километрична опашка от тежкотоварни автомобили.

В обедните часове обстановката в Монтанско започна да се нормализира. Над 30 машини са почиствали в областта. Два снегорина са обработвали прохода "Петрохан". От АПИ уверяват, че пътят е почистен и опесъчен. На прохода е станала лека катастрофа между снегорин и кола, при която няма пострадали.

"Цяла седмица се говори за снегове и днес на пътищата няма никого. Първо минавам да видя дали пътищата са почистени, а след това да изкарам камиона си. На какво прилича това? Това за мен е загубена работа. Смятам, че това не е държава", коментира шофьор на тежкотоварен автомобил.

"Получи се тапа от неподготвени шофьори на тежкотоварни автомобили. Спряхме движението, за да може пътят да бъде почистен", обясни директорът на ОПУ-Монтана инж. Володя Вълов.

София

Общо 171 снегорина, както и 11 аварийни екипа на общината, са в готовност да реагират в София. Във връзка с обстановката столичният кмет Васил Терзиев е провел среща с фирмите, които почистят столицата.

"В момента по-интензивен е снеговалежът в планинските райони - "Овча купел", "Панчарево" и "Витоша". Проверени са всички фирми - те разполагат със 171 снегорина за урбанизираната територия и 56 снегорина за общинските пътища", обясни Николай Неделков от Столичния инспекторат.

Определени са предварително 56 точки на територията на столицата, на които снегорините да бъдат разположени за по-бърза реакция.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: