Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът на София Терзиев: Печеленето на избори е едно, управлението е друго, трудното предстои 
Автор: Ливия Кукова 17:00 / 19.11.2023Коментари (0)714
© Фокус
Когато нещо те е дразнило като опозиция, не можеш да си позволиш същите неща да продължават, когато ти вече си в управлението. Това каза кметът на София Васил Терзиев по време на Национална среща на лидерите на "Продължаваме промяната“ в Благоевград, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

Той заяви, че резултатът, който от промяната са постигнали на последните местни избори е благодарение на общите усилия на всички, на отборната игра. "Примерът е изключително важен, защото сме в ситуация, когато имаме историческия шанс да покажем, че наистина може да се управлява по по-различен начин и на държавно, и на местно ниво“, каза още той и допълни, че е време от промяната да покажат, че няма нужда всички пороци да бъдат част от ежедневието ни.

"Това изисква да бъдем принципни. Постоянно говоря с екипа ми и казвам, че когато нещо те е дразнило като опозиция, не можеш да си позволиш същите неща да продължават, когато ти вече си в управлението. Не може да имаш толерантност към корупцията, не можеш да имаш толерантност към липсата на информацията. Не може преди да те е дразнило, че няма добра връзка с гражданите, но сега ти да правиш нещата по същия начин, защото има много задачи или друго извинение. Всеки ден ние трябва да вдигаме нивото, да изискваме най-много от себе си“, подчерта Терзиев.

По думите му много хора не разбират какво значи лидерство. "Те мислят, че лидерството е да изискваш повече от другите, а не от себе си. Истинското лидерство всъщност е да изискваш повече от себе си, а в другите да повярваш и да имаш ангажимент към тях. Най-голямата критика трябва да бъде към теб. Трябва да бъдеш примера, който да зарази другите. Няма значение дали си премиер, кмет, общински съветник, или млад активист. Всеки ден можеш да избереш да бъде лидер и да накараш хората да вярват в едно по-добро бъдеще“, добави той.

От думите на Терзиев стана ясно, че в момента България има шанс за по-добро бъдеще, но за целта всички трябва да работят заедно.

"Трудното предстои. Печеленото на избори е едно, управлението е друго. Имаме шанса, имаме привилегията. Имаме и много проблеми, на които трябва да погледнем като на подарък - че точно на нас се е паднала възможността да ги решим. Трябва да мислим положението за това, което предстои. Пътеката е поставена, огънят е запален, трябва да продължаваме напред“, категоричен бе кметът на столицата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: