Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Маргарита Стойкова, "Диада": Екипът на филма тръгва на обиколна из училищата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:32 / 14.11.2023Коментари (0)524
©
Екипът зад филма "Диада" планира да посещава училища и да прави дискусии с ученици, защото те са способни да дадат много интересни перспективи върху филма. "Младата публика е изключително интелигентна". Това каза Маргарита Стойкова, носителка за наградата за актриса от фестивала "Златна роза", която е в главната роля, в предаването "Денят на Фокус" по радио "Фокус". Филмът е първи в българския бокс офис за миналия уикенд, когато е гледан от 11 651 души.

"Най-ценното е да нямаш думи, след като си гледал един филм. Това виждахме в публиката след прожекции на филма", сподели впечатления Стойкова. "Снимали сме с Яна Титова в сериал и тя пусна отворен кастинг в социалните мрежи. Отидох при нея и й казах, че исках да участвам в кастинга. От нейно интервю разбрах, че в началото тя не ме е искала за ролята. Минах 6 кръга", разказа още актрисата.

Убедена е, че иска да бъде актриса и се радва, че рано е намерила призванието си. Тя е на 19 години. "Имам голям интерес към театъра и тази година кандидатствах в НАТФИЗ, но ме скъсаха. Още не беше излязъл филмът, но може би догодина ще ме вземат. Стигнах до втори кръг. Всички актьори, с които разговарях покрай филма, ми казвахa: "Спокойно, мен също не ме приеха в Академията, но ето, че съм актьор".

"Играя момиче, което е много различно от мен, което е израснало без родители. Винаги съм била подкрепена от семейството си, но съм наблюдавала много деца, които страдат вкъщи, без да го показват. Мога да кажа, че ситуации като тези във филма наистина се случват в училище. Сменила съм 6 училища за 12 години", свидетелства събеседникът.

"Когато Яна ми даде ролята, ми каза, че има условия. Взе ми телефона, трябваше да отслабна с 10 кг, за да има прилика с моята екранна партньорка. Трябваше по описание главната героиня да носи обеца на пъпа си. Яна лесно влиза под кожата ти, като казва: "Ако искаш, пробий си го, няма да ти бъде удобно да снимаме всеки ден и всеки ден да лепим бижуто и да го махаме". Така се наложи да си пробия пъпа. Много трудно зарастна, а сега ми е скъп спомен", заяви още актрисата.

"Имам чувството, че всеки ден, в който се събжудаме, има нови трендове, които да се следват. То е направо изискване, за да бъдеш модерен. Всичко това има от факта, че си публичен – няма дете между 14 и 20 г. без "Инстаграм". Това много затормозява общуването с реалния свят, с по-възрастните", категорична е Стойкова.

"По време на снимките си записвах истории в дневник, защото бях без телефон и не можех да ги споделя с близките си. Сега пренасям тези истории в социалните мрежи и смятам, че по този начин хората чувстват мен и филма по-близки", убедена е Маргарита Стойкова.

"Не ми харесва образователната ни система – тя ме отблъсна от учебния процес. Обичам да знам, да имам обща тема на разговор с различни хора, но това, което се случваше в училище, ме отблъсна. Сложиха компютри, вместо дъски, но учителите пишат на листове и ги лепят на компютъра. Когато имаш мечти, не слушаш главата си. Не ме интересува дали ще ме изгонят от училище, дали трябва да свърша домакинска работа – ще отида да снимам филми, защото това е важното за мен", каза още Маргарита Стойкова.

Още по темата: общо новини по темата: 5427
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
предишна страница [ 1/905 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Зелен преход
Бюджет 2024
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: