Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Славена Точева - от хостеса до депутатка с перлени обувки за 3000 лева
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:13 / 11.11.2023Коментари (0)367
©
От хостеса до депутатка с перлени обувки за 3000 лв. - това е пътят на варненката Славена Точева, известна повече като “Мис Преференция". Сега тя ще трябва да избере следващо поприще, след като вече не е народен представител. В четвъртък колегите ѝ гласуваха молбата ѝ да се оттегли от Народното събрание, за която се твърди, че е подала по настояване на Бойко Борисов.

Оставката е свързана със загубата на Иван Портних в кметската битка, за която се говори, че е финансирана от митичния сенчест бизнесмен Даниел Славов - Дидо Дънката. Според запознати същият стои и зад успешната политическа кариера на Точева.

Самата красавица обяви, че си отива от парламента като жест на поета отговорност за загубата на Портних. Тя бе лидерка на младежите от ГЕРБ в града.

Младата, но вече бивша депутатка, е родена на 7 декември 1990 г. в Шумен, бакалавър е по управление на туризма и магистър по финанси в Стопанска академия “Д.А. Ценов" - Свищов. В биографията ѝ на парламентарния сайт е посочено, че владее английски, руски, сръбски и испански. Заседава в двете разпуснати предсрочно 45-о и 46-о НС и в настоящото 47-о. Работила е и като еколог в две компании.

Мълвата във Варна обаче е друга - Точева е бивша хостеса в нашумял варненски клуб. Известна е с редица светски изяви, включително около конкурси за красота. Според "Уикипедия" Точева е била съдружник във фирма с Дениз Сакаллъ, син на бившия председател на ДПС Варна - Ведат Сакаллъ, на когото през 2017 г. прехвърля целия си дял. Същата година ечлен на журито на конкурса “Мис Варна" като представител на клуб “Сенсо". 

Славена Точева печели най-висок преференциален вот два пъти поред на парламентарните избори. На последните на 2 април имаше завидната подкрепа на 10 155 избиратели. Така младежката лидерка на ГЕРБ във Варна е получила повече преференции от водача Даниел Митов (с 4339) и от Красен Кралев (с 2996). На предходните избори пък спечели 7306 преференции.

Интересното е, че голяма част от гласовете идват от няколко варненски села, в които едва ли светската дама някога е ходила, или поне няма снимки от срещите ѝ с потенциални симпатизанти, които да е омаяла освен с красотата си и с идеи за тяхното бъдещо добруване. Не става ясна причината за мащабното гласуване в нейна полза, единственото логично обяснение е някакъв друг вид мотивация, като например финансова, заподозряха я политическите противници.

Първите си смели стъпки в парламента Точева направи с обувки, украсени с перли, продавани от известна френска марка за 3000 лева. И това не остана незабелязано от медиите. Оттогава тя не пропуска да покаже лукс и класа в кулоарите, където често се разхождаше като на ревю - носеща с гордост красотата и скъпите си дрехи.

По време на работата си в парламента дамата е отправила само едно питане - относно големия, според нея, брой преференции, получени от друг варненски депутат - Стела Николова от ДБ. Но те много по-малко в сравнение със собствените ѝ - 3862, а като се има предвид активността на Николова на местно ниво, едва ли е толкова необичайно.

На 5 май депутат Точева настоява да ѝ бъде отговорено писмено дали са постъпвали сигнали в МВР за зависимости и обвързаности на Николова с представители на местния бизнес. Отговорът е отрицателен и тя не излиза повече на трибуната.

32-годишната хубавица има съпруг, за който се знае, че лежи в испански затвор с присъда за наркотрафик. Цяла Варна говори за любовта ѝ с митичния бизнесмен Дидо Дънката. Публична тайна в града е, че неговата финансова подкрепа поражда внезапната ѝ политическа кариера, пише "24 часа".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: