Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Колосите в спорта Христо Стоичков и Карл Люис раздаваха с часове автографи в Пазарджик
Автор: Петя Кузева 20:48 / 24.09.2023Коментари (0)248
Тоталната звезди на спорта Карл Луис и най-известният българин по света, носителят на Златната топка, Христо Стоичков раздваха автографи на пазарджиклии в продължение на повече от три часа в неделния ден. За събитието в Пазарджик бяха дошли специално малки и големи от всички краища на областта. Светилата от световна величина в спорта изкачаха търпеливо извилата се опашка от хора, които искаха да се докоснат до тях.

Колосите на световния спорт Стоичков и деветкратният олипийски шампион, спечелил и десет златни медала от Световни първенства, Люис запалиха "Вечния пламък на мира" в новооткрития пазарджишки парк "Градината на света" в събота вечерта. В нея има алея, посветена на Камата и кът на легендарния американски лекоатлет. 

Карл Люис получи подарък от Пазарджик и България -  картина с петте олимпийски кръга, изработена от 61 позлатени български рози.  

9-кратният олимпийски златен медалист Люис пристигна у нас специално за това събитие по покана на Община Пазарджик и кмета Тодор Попов, организацията "Пробег на мира", Асоциация "Докосни дъгата" и Сдружение "Младежки спортен клуб Пазарджик спортува".

"За Краля на олимпиадата от футболната "Златна топка". С това написано послание Христо Стоичков дари своята книга "История" на легендарния атлет Карл Люис преди запалването на пламъка на мира в Градината на света в Пазарджик.

В края на вчерашния ден Стоичков и Люис запалиха вечния пламък на мира в Градината на света. Двамата са негови факлоносци за Европа и Америка, като Карл Люис е предложил лично Христо Стоичков за факлоносец на Стария континент. През ноември Стоичков занесе факела във Ватикана при папа Франциск, който бе патрон на Мача на мира, в който игра и Камата. 

Очаквайте скоро специалното интервю с колоса на атлетика Карл Луис за "Фокус"!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Признание към европейските медалисти на ТК "Фолкън" – Благоевград
Манчестър Юнайтед постави Бербатов на легендарен шал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: