Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Скандал разтресе с известен български фестивал
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 23:23 / 28.07.2023Коментари (0)257
©
Скандал удари като ураган фестивала "Бургас и морето“ точно за 50-годишния юбилей на проявата.

Оказа се, че, противно на регламента, една от песните в конкурсната програма е обнародвана още на 22 ноември 2021 г., има видеоклип и 5278 гледания в Ютуб. С което е нарушен регламентът на конкурса, още преди той да е започнал.

Лъч

Песента се казва "Светъл лъч за мен“, изпълнена е от Кристиана Кирилова, музиката и текстът са на Валентина Ценова, аранжиментът е на Красимир Илиев. В Ютуб обаче през 2021 г. въпросната песен излиза с името "Пробуждане“. Авторите са същите. Определено песента е много силна и изпълнението е много добро, но големият проблем е, че на този фестивал се допускат само изпълнения, които преди това не са обнародвани по никакъв начин. И тук става въпрос не просто за някакви малки сходства на няколко ноти, а на тотално идентични песни с няколко леки промени в текста.

В коментарите под песента потребители на Ютуб пишат за "Светъл лъч за мен“: "Хубава е песента, ама май ми се струва, че това е против регламента“; "Даже съм сигурен, че ако се поровя в галерията, може и да я намеря, защото не я намирам в Ютуб, ама май се казваше "Пробуждане“; "Тази песен е много стара и клипът й беше много хубав, но не знам сега защо не я откривам в Ютуб“; "С мъжа ми я слушахме много вкъщи и си я знаем наизуст. Браво, Криси! Прекарана си!“.

Пост

Нели Рангелова реагира на тези публикации във Фейсбук. А по-късно каза пред "Телеграф“: "Не трябва точно към мен да се обърнете, защото тази година нямам нищо общо с фестивала. Получих на месинджър съобщение от неизвестен за мен подател. Там обаче се казва, че песен, която е пята преди година, има видеоклип и над 5000 гледания, сега е допусната да участва със сменено име и малко промяна, при положение че по регламент песните трябва да са чисто нови. Аз не вярвам някой да го е допуснал умишлено. Двете песни наистина си приличат, те са една и съща. Не искам по никакъв начин да засягам изпълнителката, защото тя няма никаква вина. За това са виновни или селекционната комисия, или авторите. Все пак тази година имаме 50-годишнина на този фестивал. В Ютуб е скрит линкът, но някой го е разпратил на всички. Аз съм с много хубави впечатления от този фестивал, журито е от утвърдени имена. Момичето пее много хубаво, но да бяха направили друга песен. Наскоро бях жури в Хисаря, където една от песните е отпаднала още на селекционната комисия, защото певицата е имала неблагоразумието да я изпее на едно участие, най-вероятно да я пропее, беше отрязана“.

Тони Димитрова отговаря във фейса на Нели Рангелова: "Траяна Михова? Всички сме бомбардирани от това анонимно лице. Защото така е по-лесно! Сигурно е някой, който познаваме всички. То не бяха доноси през годините срещу Светослав Лобошки, срещу Дани Милев и кой ли не още. И отдолу свободните съчинения не закъсняха“. До редакционното приключване на броя Тони Димитрова не бе открита за повече коментар.

Факт е, че песента "Светъл лъч за мен“ е силна, факт е, че е добре изпълнена. Факт е, че е обнародвана преди и по регламент няма право. Въпросът е защо този скандал се разгаря сега и дали е само да се предизвика интерес, или пък някой иска да погоди лош номер на Кристиана Кирилова и авторите на хубавата песен, която явно трябва да бъде извадена от надпреварата. Факт е, че в Бургас някой нещо не е свършил както трябва.

Още по темата: общо новини по темата: 5829
23.04.2024 »
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/972 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: