Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Емил Димитров си отишъл съкрушен заради отказ на Лили Иванова
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:50 / 17.07.2023Коментари (1)309
©
"Емил Димитров ми е споделял, че е написал музика и текст за дует с Лили Иванова, но тя все е отрязвала съвместен проект". Това твърди текстописецът Константин Пашкулев. Той е автор на текстовете на десетки български песни, превърнали се в хитове, години наред, до самата му кончина на Емил Димитров, е близък приятел с него.

"Лили и Емил имат един-единствен дует, поръчан и изискан от БНТ в средата на 70-те години, но той е на нейната песен по музика на Тончо Русев "Танго със спомена", уточни Пашкулев.

По думите на автора от южния град Гоце Делчев "едва преди инсулта на Емил" примата разбрала "колко велик е като композитор" нейният колега и пожелала да изпълни негова песен. "Наистина му плати авторските права и направи един чудесен кавър на "Само тази нощ", добави текстописецът.

"Болката на Емил бе, че цял живот мечтаеше, но не успя да направи авторски дует с Лили", спомня си Константин Пашкулев.

Огромен пропуск за родната поп музика е и това, смята близкият приятел на Емил Димитров, че изпълнителката на "Ветрове" не е направила дует и с един от най-верните си приятели в гилдията Васил Найденов.

"Години наред меломани са мечтали и са изразявали във форуми желанието си голямата българска певица да направи дует с Васко Найденов. Благодарение на неговата невероятна почтеност и уважение към Лили се стигна до кавъра на нейния тотален хит "Стари мой приятелю", а след това и на "Танго", споделя поетът от Гоце Делчев.

"България ще се възпламени, ако чуе дует на Лили и Васко с нова, специално написана за тях песен! А Васко още преди 15 години ми каза, че има готова за тях песен", разкрива Пашкулев.

Топ текстописецът обаче остава един от най-големите БГ познавачи и ценители на творчеството на поп иконата. Пред изданието той обобщи, че "Лили претърпя една еволюция". Според него тя се състои в промяната на нейното отношение към иронията и самоиронията.

"Вече десетина година тя се надсмива над дребните закачки към нея на тема възраст и това е много положително", убеден е Пашкулев. "Всички спряха да я чепкат на тази тема! Дори озаглави концерта си преди 12 години "Лили Иванова на два века", хвали чувството за хумор на естрадната звезда Константин Пашкулев пред "България Днес" . Известният автор на текстове оценява високо и резултата, който Лили постига чрез автоиронията към своите години.

"Оттогава насам Лили смени стратегията си и започна да се самоиронизира. По този начин отряза езиците на сарказма по неин адрес. Особено на Слави Трифонов!", не крие задоволството си дългогодишният приятел на изпълнителя на "Арлекино".

Константин Пашкулев отбива атаките към примата и за това, че от време на време пее на плейбек.

"Когато започна да пее на плейбек, тя слагаше разперена ръка пред другата ръка, с която държеше микрофона. Но само това е причината! Нека никой да не се заблуждава, че Лили е оставала без глас и че не е могла да пее! Факт е, че от няколко години тя взе няколко музиканти, направи група и продължи да пее на живо и с оркестър", обяснява поетът.

Още по темата: общо новини по темата: 5829
23.04.2024 »
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/972 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Баба Лили има страхотен глас и отвратителен характер.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: