Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Той е легенда и ще пее у нас в края на годината! Не е фотограф, но прави една от най-хубавите снимки на кралица Елизабет
Автор: Цвети Христова 14:43 / 13.07.2023Коментари (0)287
Той е великолепен певец и чаровен мъж. Милиони фенове по целия свят знаят на изуст почти всичките му песни. Роден е на 5 ноември 1959 година в Кингстън. Родителите му, Конард и Джейн, емигрират от Англия в Канада. Голяма част от детството си прекарва в Европа и Азия, защото баща му е бил канадски дипломат.Албумът му Reckless достига до №1 в класацията за най-добър албум. Шест песни от него достигат до Топ 20 в музикалните класации в Канада, сред които са Run To You, Summer of '69 и Heaven. Този албум става платинен в САЩ. Познахте ли кой е този певец? Sofia24.bg ще ви разкаже за Брайън Адамс, който ще гостува отново в България в края на годината. 

Легендарният рок изпълнител ще пее в зала "Арена София" на 8 декември. Мащабното турне на артиста вече стартира в САЩ и ще продължи с европейска обиколка, чието начало ще бъде дадено в София. Турнето носи името на петнадесетия му студиен албум "So happy it hurts“, издаден миналата година и номиниран за награда "Грами“. Албумът е създаден изцяло от канадския певец по време на пандемията и включва 12 песни, които той записва сам, свирейки на различни инструменти.

Брайън Адамс определено е един от певците на любовта. Припомняме също така, че той изпълнява и песента Bang the Drum заедно с Нели Фуртадо на откриването на Зимните олимпийски игри във Ванкувър през 2010 година. Една от неговите най-популярни балади “Please Forgive Me" е популярна по целия свят. Той стана най-известният канадски певец от края на 80-те и 90-те години. и е най-известен със своите балади (чисто рок традиция) и класически песни като “Summer of '69" и “Cuts as a knife". По време на концертите си Брайън Адамс избира едно момиче от публиката, с което да изпее "When You’re Gone".

Днес певецът живее в Англия с личната си асистентка Алисия Грималди, която на 22 април 2011 година ражда дъщеря, наречена Мирабела Бъни. Това е първородното дете на Брайън Адамс. На 14 февруари 2013 година е родена и втората им дъщеря Лула Рози Ли. 

"Никога не съм харесвал идеята да стана знаменитост", казва Адамс. 

Бъдещата звезда напуска училище, когато е на 16 години. Любопитно е, че с разрешението на майка си е похарчил всички събрани пари за колеж, за да си купи пиано. Участвал е в в два филма - "Розовият кадилак“ и "Домът на глупаците“. 

Брайън Адамс се занимава и с фотография, като е носител на престижни награди в тази област. Може да се похвали с уникална снимка на кралица Елизабет II. През 2002 година той прави фотопортрет на кралицата по случай златния й юбилей. На неговата снимка Елизабет II се усмихва. По-късно тази фотография е използвана за марка от Канадската поща. 

Той е изявен активист за защита правата на животните, като помага за създаването и на южноантарктически резерват за китове. Брайън Адамс е носител на престижната хуманитарна награда Allan Waters Humanitarian Award. Брайън има три номинации за "Оскар" и над 10 номинации за Grammy. Печели наградата веднъж – през 1992 г. за песента "(Everything I Do) I Do It for You". Пет пъти е номиниран и за "Златен глобус“, а през 2011 година получи и своята звезда на "Алеята на славата" в Холивуд.

Още по темата: общо новини по темата: 5829
23.04.2024 »
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/972 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Лято 2024
Евроизбори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: