Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Емил Димитров се оженил тайно в Рилския манастир?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:38 / 10.07.2023Коментари (0)308
©
"Емил Димитров и бизнес дамата Миропа Кьосева се венчаха тайно!", това съобщи роденият в Гоце Делчев поет, драматург и журналист Константин Пашкулев. Автор на текстовете на десетки песни, превърнали се в евъргрийни, той остава близък приятел на великия изпълнител до самата му кончина.

"Те сключиха църковен брак в Рилския манастир. Емил беше толкова пиян, а тя беше толкова богата, че всичко стана много бързо. Миропа наистина имаше много пари, беше голяма меценатка, но почина внезапно, говори се, че от COVID. Родом е от Благоевград. Преди 10 ноември беше първата българска манекенка, след това се занимаваше с шоубизнес, имаше много заможен покровител от чужбина", разкрива Пашкулев.

Сватбата не е имала юридически последици, защото е била религиозна, а по времето на соца се признава само гражданският брак. Затова за сватбата не се знае. Макар да има други сексуални предпочитания, великият певец се жени няколко пъти. Първата му съпруга е актрисата и певица Грета Ганчева. Вземат се през 1967 г., но бракът им е кратък. Година по-късно певецът се жени за Мариета Гьошева, от която има син Емил Димитров-син. Двамата с Мариета се развеждат през 1991 г,. а през 2000 г. изненадващо се женят пак, малко по-късно съпругата му почива от диабет. Дали тези жени са знаели за църковния брак на Емил Димитров, не е ясно.

В същото време певецът е изключително близък с Васил Андреев. Двамата са неразделни и преминават заедно през различни житейски трудности.

"Васил Андреев, най-близкият приятел на Емил, бе един творец, неоценен от комунизма", споделя с горчивина известният текстописец. "По-добър човек от него не съм срещал в живота си. Даже Емил не го заслужаваше. Емил беше своенравен", смята Константин Пашкулев, уточнявайки, че своенравието на легендарния певец се е дължало на неговата творческа натура.

"Но Васил също бе много артистичен, във вариетето на хотела в Гоце Делчев навремето той откриваше участията на Емил с песен и танц. Беше сред най-добрите актьори на Младежкия театър", спомня си дългогодишният приятел на поп краля.

Поетът от Гоце Делчев твърди, че не е чувал слуха Емил Димитров да е бил покровителстван от партийното величие по соца Венелин Коцев. "За Коцев обаче знам какъв е бил по времето на Живков. Истината е, че Емил не беше обичан от никого в партийната върхушка, но народът го боготвореше", сигурен е Пашкулев. "Партията не го обичаше заради сексуалността му. Имаше дори процес срещу хомосексуалистите. Беше привлечен като обвиняем Васил Андреев, но той е спасил Емил. Явил се е вместо него. Тодор Живков казал: "Я го оставете това момче, как хубаво пее "Моя страна България", викайте другия, който го е направил такъв", издава топ текстописецът пред "България Днес".

Пашкулев доверява още, че от родните артвеличия една от най-големите почитателки на певеца е била Стоянка Мутафова. "Може да е гей, но е пич! Най-големият пич!", признала с искрено възхищение Госпожа Стихийно бедствие.

Според популярния текстописец твърденията, че поп кралят е бил близък с Васил Найденов, не са нищо повече от "градска легенда". "Между тях нямаше никакви отношения. Но Емил беше близък с един друг певец - Деян Неделчев. Виждал съм Деян, когато съм му ходил на гости. Преди 30 години Неделчев даже живееше в къщата на Емил в Княжево", спомня си Константин Пашкулев.

Още по темата: общо новини по темата: 5830
06.05.2024 »
23.04.2024 »
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
предишна страница [ 1/972 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: