Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Страхотна новина за Антон Радичев
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:30 / 08.07.2023Коментари (0)243
©
Големият актьор Антон Радичев вече диша свободно, след като от "Топлофикация“ вдигнаха запора на пенсията му, похвали се самият той.

Доайенът на Народния театър от години води война с парното, заради която сметките му бяха поставени под запор. Заради това той се договаряше за артистичните си изяви да му плащат на ръка. "А около всяко 7-о число ходех в банката, пускахме молба, обажда се по телефона банковият служител, освобождават ми за един час пенсията, за да мога да си я изтегля. И след това отново запорират“, жалва се любимецът. 

Дългове

Всичко това обаче вече е минало, макар и за негова сметка.

"Въпреки че съм невинен, парното ме осъди, защото ме смята за виновен. На мен ми омръзна вече да си късам нервите с тези дела и реших да платя всичко каквото смятат, че дължа на "Топлофикация“, и да си гледам живота“, добави Антон Радичев.

Той е превел в сметката им над 6000 лв., но повече го боли за това, че са го осъдили, без да го известят, за да присъства в залата.

"Иначе щях да си отида с адвокат и щеше да стане съвсем друга историята. Едно време имахме един скеч в "Клуб НЛО“: "Лятно време щели да искат такса за риене на сняг, а пък другата зима щели да взимат такса за чадъри“. Та така“, не губи присъствие на духа комикът.

Зъб

Днес, 7 юли, той отново има радостен повод да почерпи – навършва 76 г. Партито обаче се отлага заради операция.

"В сряда ме оперира един много голям доктор - доц. д-р Ходор Факих, който ми е приятел от много години. Даже сега ходих на изследвания след операцията. След резултатите казват, че всичко е наред, но ще видим, мен си ме боли. Имах проблем в преден зъб, даже са два. Единият е загнил, седял е под мост. Подух се, но ще се оправи.

Докторът вика, че другите хора били по-подути, аз горе-долу съм нормално. Д-р Факих е по сложните операции. Неговата подчинена, като ме видя, вика: "Шефе, много е сложно“, а той й отвърна:

"Да, за моя приятел, веднага“, разказа Радичев. Операцията е продължила около час, с упойка, като непрекъснато стоматологът го е питал дали го боли, а той е усещал само машинката.

"Вече почнах антибиотик, в 8 ч сутринта го пих, довечера пак в 8. Една седмица трябва да го приемам. Сега докторът каза, че ако искам да го спра за един ден, да мога да си пия една ракия за рождения ден, но си викам – за какво да го спирам, като пак трябва да го почвам. Така че ще го посрещнем кротко и полека с моята Еми, а по-нататък ще го празнувам с приятели“, споделя актьорът. Той се е запознал със зъболекаря в обща компания преди много години, после започнал да ходи за елементарни неща, а сега се наложило да му направи и сложна операция. 

Топла бира

Антон Радичев вече е във ваканция от Народния театър "Иван Вазов“, на чиято сцена се изявява от почти половин век. С нетърпение той брои дните до лятната си почивка на Созопол в къщата на първата ни трупа. Обикновено той летува в компанията на колегата си Георги Мамалев и неговата съпруга, но тази година ще се разминат.

"Жорето ще е преди мен там, понеже сме в една и съща стая. Не знам кой колега ще е в другата. Иначе там обезателно ще почерпя за рождения ден“, каза още звездата от НЛО и 43 игрални филма, сред които "Оркестър без име", "Под игото", "Хотел Централ", "Маневри на петия етаж", "Щурец в ухото".

Именно на плажа в Созопол той е снимал незабравимата сцена от "Оркестър без име“, в която произнася култовата реплика "Ще ме цака той мене с топла бира“, припомня "Телеграф".

"Вече никой не те цака с топла бира, защото всички са частници. Но когато снимахме "Оркестър без име“, беше друго време. Специално тази реплика аз си я измислих, защото контактувам с много хора от махалата, изобщо с народни хора. Те я употребяваха тази реплика. И аз в този момент се сетих и си я вкарах, като снимахме сцената как играем с Велко на карти на плажа. Людмил Кирков, Бог да го прости, веднага я прие. И каза: "Това ще бъде едно от нещата, които ще се запомнят в този филм“. Така и стана“, спомня си Радичев. 

Снима нов филм през август

И това лято Антон Радичев ще има роля в нова филмова продукция.

"Имам предложение за игрален филм от жена режисьорка. Тя се казва Яна и е омъжена в Испания за българин, който свири в голям техен оркестър. Това ще е втори голям проект за нея. Снимките ще започнат в средата на август и ще продължат до края на септември. Ще играя възрастен човек, който е отишъл за хляб и се връща след 14 г. Повече и аз още не знам, предстои да ми дадат сценария“, издаде плановете си в аванс актьорът.

Още по темата: общо новини по темата: 5829
23.04.2024 »
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/972 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: