Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Мая Илиева проговори за Главния
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:46 / 12.06.2023Коментари (0)353
©
"Щастлива съм да имам много близки хора, които ме обичат и ми помагат. В моето семейство имаме силна връзка. Имам и осем години по-голям брат от мен, който винаги ме е подкрепял".

Думите на вдовицата на застреляния шеф на ВИС-2 Георги Илиев – Мая, са за брат й - Александър Пенелов.

Тези дни стана ясно, че братът на черната вдовица Мая Илиева – Александър, вече е за постоянно в столицата. Дълги години той живееше в чужбина, но вече окончателно се е върнал в столицата. Пенелов, както популярната си сестра Мая се интересува от будизъм, дори е имал лична среща с Далай лама. Алекс е разделен с жена си, но се грижи за момчето и момичето си.

Братът на Мая е бивш състезател по водна топка и е единственият човек, който успява да опитоми характера й. "Зодията ми Близнаци е такава - умеем да разбираме всички лица на хората", казва той.

И момчето, и момичето на Алекс вече са големи, завършили са Италианския лицей в Горна баня и вече работят. Братът на Мая предпочита да пази личното си пространство и само в случай на нужда да се появява, за да я защити.

"Имам и други близки хора - Теди например, е моя приятелка от години. Много й вярвам. Мисля, че хората получават определена доза хубави и лоши неща в живота си. Просто при мен се случват накуп и хубавите, и лошите. И пак има някакъв баланс", споделя Мая.

Именно балансът е този, който търси и брат й. Александър чете книги за будистки практики, а със сестра си говорят с часове на духовни и езотерични теми, споделят от обкръжението на фаталната вдовица.

"Много пъти наричам живота си с Георги "миналия" ми живот. Това бе времето, в което бяхме влюбени. Връзката ни бе неразрушима. Разбира се, имам и нови приятели, с които през последните години ми е интересно, но те са доста по-малко от преди", споделя Мая, която загуби съпруга си Жоро Илиев през 2005 година.

С днешна дата Илиева продължава да е луда глава и последното нещо, което направила, е да скочи с бънджи от Аспаруховия мост.

"Ужасно ме беше страх. Но това е страхотен прилив на адреналин, който с течение на годините разбрах, че той ми е необходим, мога да се пристрастя. Бих го направила пак. С мои приятели имаме планове да скачаме с парашут, но не ми стига време да се организираме, трябваше да сме девет човека. И други неща планувам, но като ги изживея, ще ги споделя", разказва за експериментите си Мая, до която неизменно стои брат й, който не я изпуска от поглед. Освен че много пътува, Илиева е и горда майка на три деца - две момиченца и едно момче - Криста, Андреа и Васил, припомня "България Днес".

"Тя е изключително добра майка. Децата, както казва, са й подарък от Жоро, въпреки че са осиновени. Грижи се за тях постоянно и не разчита на помощничка", категорични са приятелките на Мая.

Освен пътуванията най-голямата страст на Илиева е благотворителността. Тя не се отказва от нея и при всяка възможност помага на нуждаещи се.

"Преди много години Георги беше спонсорирал дом за сираци, а публикацията в един вестник след това беше много неприятна. И аз му казах, защо не направиш опровержение, за да разберат хората истината? Той ми отговори, че истинската благотворителност винаги е анонимна, иначе е реклама. Аз също мисля така и затова не искам да коментирам въпросите с това на кого и колко давам", казва в едно от последните си интервюта Мая.

Това, на което и в момента се учи красивата вдовица на Главния, е да показва чувствата към най-близките си.

"И брат ми може би е така. Но трябва винаги да показваш на хората, които обичаш, че са ти важни. Гледах покъртителен филм - мъж беше болен, а съпругата му направи парти за приятелите му - да минат всички и да му кажат колко го обичат приживе. Аз не съм скривала емоциите си, но се замислих, че трябва да го правя по-често", споделя на всеослушание Мая Илиева, която от години живее повече като аскет, отколкото като кралица.

Още по темата: общо новини по темата: 5829
23.04.2024 »
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/972 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: