Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Горанов: Не съм горд, че съм в "Магнитски", но мисля, че американските власти са подведени
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:26 / 12.06.2023Коментари (0)404
©
Бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, който е сред българите, включени в списъка "Магнитски", заяви в ефира на БНТ, че не се притеснява от обявените намерения на Васил Божков да се върне в България и да свидетелства като защитен свидетел.

Горанов за пореден път заяви, че твърденията на Божков, че е давал пари на Горанов, за да може да развива хазартен бизнес "на спокойствие", не отговарят на истината и заяви, че за него лично е по-добре процесът да приключи, за да е ясно всичко.

"Нямам от какво да се притеснявам, тъй като твърденията в защитната теза на Божков са неверни. Оттам нататък и за мен е по-добре този процес да приключи. Това, което той развива като защитна теза, е негово право. Лично за мен, като засегнат в процеса и набеден от него, ще е изгодно процесът да премине през всички фази, за да е известно на всички какво се е случило. Стоейки в Дубай, той не помага на този процес. Не знам за какви нови защитени свидетели става въпрос, но няма как да има свидетели на нещо, което не се е случило. Нека някой, който има да каже нещо действително, да дойде и да свидетелства, за да премине този процес и да се види. Да заповядат новите свидетели, не виждам защо търсите интрига в това. Да заповяда господин Божков. Няма никакви действия в Народното събрание, свързани с промяна на законодателството. Ако се върнете назад в историята, ще видите, че нито една част в системата за облагане на хазарта, не е променяна в периода, за който твърди Васил Божков", заяви Горанов.

Той каза още, че е задействал процедура за обжалване на включването му в списъка "Магнитски" и че е в контакт с американските власти.

"Това е административна санкция, изработена от администрацията на САЩ в рамките на тяхното законодателство. Не съм горд от факта, но продължавам да смятам, че информацията, на база на която съм в списъка, американските власти са подведени от твърдения", каза Горанов.

Той допусна, че включването му в списъка "Магнитски" може да има общо с Васил Божков или с механизма за контрол на главния прокурор.

"Предполагам, че би могло това да се свързва отново с Васил Божков, но не мога да го твърдя. Факт е и, че в този период имаше ангажимент от страна на ГЕРБ в подкрепа на законодателството, свързано с контрола на главния прокурор. Факт е, че нещата се случиха в края на един парламент, който не успя да материализира това. Дали нещата са свързани - не искам да си придавам такава значимост", каза Горанов.

Към момента Владислав Горанов потвърди, че остава член на ГЕРБ и помага на съпартийците си с експертни консултации по финансовата политика, когато го потърсят за помощ. Каза още и, че поддържа комуникация и с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Относно изготвянето на Бюджет 2023 Горанов коментира, че ще много трудно страната да се върне към стабилни финанси. Припомни, че България е била известна с благоразумната си фискална политика след кризата от 1997 г.

"Много бързо забравихме ценностната система да сме консервативни и да се стремим да харчим толкова, колкото изкарваме. Подобен тип политика, която доведе до това служебното правителство да разкрие една зашеметяваща сметка от 12 млрд. лв. дефицит, е неприемлива, недопустима и е много по-лесно да разпуснеш публичните финанси, особено във фрагментиран парламент и с министър на финансите, който има различна гледна точка по отношение на това колко трябва да се харчи, и сега упражнението ще е много по-сложно да се опитаме да върнем сметките в нормалните граници", заяви Горанов.

Още по темата: общо новини по темата: 47
18.02.2023 »
15.02.2023 »
12.02.2023 »
12.02.2023 »
12.02.2023 »
11.02.2023 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Зелен преход
Зърнената сделка
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: