Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Момчетата от групата "One Day Less": Ние сме голямо гърне и каквото забъркаме помежду си, това излиза
Автор: Росица Лаханова 15:34 / 21.04.2023Коментари (0)445
© One Day Less
"Ние сме голямо гърне и каквото забъркаме помежду си, това излиза. Не ни харесва цензурата", казаха Михаил Михайлов и Михаил Гълъбов от групата "One Day Less" в аудиокаста на "Фокус""Това е България",  в коментара по темата за проблемите на музикалния бизнес и онова, което е в центъра на матрицата на българските медии, от гледната точка на предстоящия им албум "Призми" 

Цензурата е може би на първо място, това е, което не приема в българските медии Михаил Гълъбов, коментирайки налаганата от медиите матрица в музиката.

"Аз рядко гледам медии, така да кажем, имаме късмета, че има интернет и има и по-интересни работи. Не ми е интересно, не ми харесва, предпочитам да си намеря нещо друго, което ми харесва", допълва Михаил Михайлов, като уточнява: "То в най-общи линии, когато говорим за музика и медии, малко или много това е продукт, сега в крайна сметка ти трябва да лансираш нещо, което да се купува, в случая слуша. Т.е. предполагам, че това е един от основните начини, нали, по които се селектира какво да се пуска. Другото вече всички го знаем, то това не е само в България, навсякъде го има - "моя човек, така и така, ето пусни го това".

За своя нов албум "Призми" момчетата от "One Day Less" споделят, че той е подготвян дълго, две години, като трудно намират и вокалистка: " В сегашната формация се събрахме преди две години - Ние двамата, Михаела Руева и Стоян Дойчев, който е басист. Със Стоян и Мишо (Михаил Гълъбов) свирим 7-8 години, уточни Михаил Михайлов.

"Стилът е общо казано рок - много неща сме - 4 човека, слушаме много различна музика", допълни и Мишо Гълъбов, като подчерта: "Ние сме деца от 90-те години, има и гръндж, и малко метъл. Ние сме голямо гърне и каквото забъркаме помежду си, това излиза".

Той подчерта, че четиримата музиканти винаги търсят послания: "Те ни се получават по-лесно, тъй като някой идва с текст, с идея, но оттам-нататък е борбата с аранжиментите - и двете са еднакво на фокус".

Михаил Михайлов коментира конкретните послания на новия им албум: "Посланията в "Призми" са и социални - в 1-2 песни директно се обръщаме с критика към обществото, не са най-позитивните, защото имаме и по-абстрактни. Някои от творбите ни описват състояния, в които човек изпада и се чувства. Критиката е към обществото, което трябва да събуди и има нужда да направи нещо със себе си, защото потъва, най общо казано".

Въпреки критиките към обществото, не може да се каже, че музикантите са от т.нар. "ядосани млади хора": Ядосани със сигурност не сме, защото да си ядосан, няма смисъл, но не сме и с розови очила. Мисля, че сме реалисти, но имаме малка доза оптимизъм, че ще се оправим", казва Гълъбов.

Името на албума "Призми" идва по идея на приятел на музикантите, а тя е, че те се събират и пречупват през сетивата на четиримата музиката, която излиза в прекрасен сноп от цветове. 

Цоня Събчева

Още по темата: общо новини по темата: 5829
23.04.2024 »
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/972 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: