Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Шеф Михалчев с нов занаят
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:56 / 10.04.2023Коментари (1)272
©
Кулинарната звезда шеф Петър Михалчев освен че е майстор на японската кухня, е и на японските градинки. Той разкри, че отскоро майстори тези красоти и дори подарява на приятелите си. "Обичам да се занимавам с инструментите на кита. Хоби майстор съм. За момента нямам проект, с който да се гордея толкова много. Имам някакви масички, но не са нещо толкова уау“, разказа готвачът. 

Татуси

Освен майсторенето на различни неща Михалчев обича да прекарва време и сред природата. "Харесвам тактическите занятия, харесвам каяците. Когато имам свободно време и не съм на работа, веднага гледам да се откъсна от всекидневието и излизам навън. Когато мога в планината, край морето или язовира.“ Той допълни: "Да, харесвам и татуировките, самият аз имам много“. Рисунките по тялото му са насочени към каменните мотиви, изрисувани върху почти цялото му тяло – атласи и грифони, каменни арки, каменни цветя, всичко е от камък. Като един голям, цялостен проект. 

Другата голяма страст на Петър са животните. Наскоро той беше изгубил четирикракия си приятел – Ози. Въпреки че стотици почитатели и близки на шефа се включиха в търсенето на кученцето, то беше открито от друго куче. "Ози стана най-известното куче след този случай. Спират ме хора да ме питат какво се случва с него, как е, добре ли е вече. Разни баби ме спират по улицата и ми говорят колко се радват, че го открихме. Разбира се, на мен ми става приятно. Докато го разхождаме, няма човек, който да не го разпознае, любимец е на всички. Голяма звезда стана“, сподели гордият стопанин. 

Мост

Михалчев е прекарал голяма част от живота си извън границите на родината ни. През 2002 г. е главен готвач в Малта, където въвежда свой уникален стил на готвене, комбинация от балканска, френска и средиземноморска кухня. През 2008 г. прави следващата крачка в кариерата си - обучава се за суши майстор в Токио, получава дипломи и сертификати за завършена кулинария в България и Япония.  "За първи път посетих Япония преди много години, може би вече са 20. Не ми липсва, защото не спирам да пътувам дотам.

Всъщност живея на един мост между нея и България. Тази държава е бъдещето, според мен лично - разказа той и добави: - Всички културни, архитектурни сгради, паметници, всичко, свързано с историята, Музея на камикадзе, казармите на войниците, всичко, абсолютно всичко ме впечатлява там. Старите ресторанти, старите къщи. И новата, и старата част ми харесва. Да, определено бих живял там“.

Освен готвенето далечната страна е научила Петър и на други ценни житейски опити. "Освен кулинарията Япония ме научи да бъда по-търпелив. Защото тук нещата се случват много по-бавно или въобще не се случват. Докато там е по-интензивно и стриктно. Дисциплинирано е, няма шуробаджанащина. Има си йерархия в обществото и всеки знае дали е пешка, дали е офицер, дали е топ или цар“. 

Семейство

След всичко това шефът решава да пренесе тази атмосфера и в родината си. Той създава японския ресторант "Мияби“ в столицата ни преди 13 години.

Обектът е от малкото у нас, одобрени със звезди "Мишлен“. Символът в заведението е тануки – енотовидно куче. В Япония и Китай те са често срещани. Всъщност те носят послание на гостоприемството. Има и много статуетки в ресторанта. То е с голям корем – символ на това, че обича да си похапва, винаги носи бутилка със саке в лявата си лапичка, има шапка на главата, която говори за уют, а на муцунката му постоянно грее усмивка, защото е щастливо от храната.

"В "Мияби“ нямам едно любимо ястие, обичам си всичките“, отсича готвачът. За него му помага и прекрасната му съпруга Ина. Те са заедно от около 20 години и любовта им не спира да расте. Плод на тази цялата любов е синът им Марио. За разлика от баща си той има други интереси в живота си. "Синът ми донякъде има интерес към готвенето, но по-скоро му е като хоби вкъщи. На професионално ниво не бих казал, че му е страст. Той е студент втора година, учи киберсигурност. Общо взето, се интересува от компютри. А те в днешно време са бъдещето ни“.

"Аз самият разбрах, че готвенето е моята професия и живот още от дете“, добави Михалчев. На въпроса дали има нещо, което никога не би се опитал да сготви, той отговори така: "Не бих приготвил нещо, при което според мен продуктите нямат съчетание помежду си. Бих пробвал като експеримент за себе си дали ще стане или не. Но ако не ми се получи, не бих го приготвил отново“. В личен план звездата иска само едно: "Мечтая си това, което си мечтаеше дядо ми, след това баща ми, после и аз, дано и моят син мечтае за това. А то е по-добро бъдеще за всички“. 

Иска да създаде поколения от сови 

Освен любимеца си Ози шеф Михалчев обожава птиците, а тази любов към тях е наследил от баща си. "Имам две сови. Отглеждам ги грижовно. Тази година очаквах поколения, но с моето всекидневно присъствие съм нарушил любовния им период. Няма да им досаждам толкова следващата година, защото много искам да създадат поколения - каза той и добави: - За мен те са като домашни любимци, но в никакъв случай не препоръчвам отглеждането на тези диви животни вътре. Те имат нужда да живеят в природата. Но моите са от развъдник. Едната е от Германия, другият от Испания. При правилна адаптация биха се върнали обратно в природата. Но те толкова много са свикнали вкъщи, че идеята е да създадат поколения, които да пуснем навън. Мястото, на което ги гледам, няма да го споменавам. Навремето баща ми спасяваше много такива птици от псевдоловци, но те почти изчезнаха. А след тях и ловците. Идеята ни е да създадем поколения от тези птици“, пише Телеграф.

Събраха се тримата тенори на кулинарното изкуство

В началото на сезона  на кулинарното предаване по NOVA  “Хелс Китчън" се събраха трима от най-опитните кулинари у нас - шеф Виктор Ангелов, шеф Андре Токев и шеф Петър Михалчев.

Кулинарното телевизионно трио имаше нелеката задача да оценява качествата на 8 чисто нови претенденти за горещото шоу. Това не беше непознато за тримата шефове и им донесе нови емоции и спомени да бъдат отново заедно.

Още по темата: общо новини по темата: 5826
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/971 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какви тъпотии говорите? В България никога не е имало ресторант със звезда Мишлен. Няма и да има скоро.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: