Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Ултрасите на "Пирин" в протестна готовност заради проблемите около отбора
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:12 / 04.04.2023Коментари (0)147
© Фейсбук
Ултрасите на ФК "Пирин“ обявиха протестна готовност, след като през вчерашния ден стана ясно, че потенциалният нов собственик на тима "отлага“ придобиването на акциите на тима до лятото, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

В страницата си във Фейсбук футболните запалянковци поставиха ултиматум към кмета на Община Благоевград Илко Стоянов и управителя на ОФК "Пирин“ Атанас Дафинов в срок до 6 април да им дадат отговори на въпроси, касаещи бъдещето на отбора в противен случай ще предприемат радикални действия, включително и протест пред сградата на общината.

В своята позиция те пишат:

"Ние привържениците на Пирин сме силно обезпокоени и крайно изнервени от случващото се около нашият любим клуб и ситуацията с лиценза за професионален футбол, както и бъдещето на Пирин.

Настояваме за директни и конкретни отговори на следните въпроси:

1. След като пропадна сделката с потенциалните инвеститори, какъв е план Б на Общината за спасението на Пирин, какъвто кметът обяви, че има на сесията от миналата седмица, а няколко седмици преди това заяви, че Общината няма финансова възможност да издържа клуба ?

2. Как Общината ще гарантира финансите на клуба до края на сезона, а и в бъдеще, особено след изборите ?

3. Защо екипът, който доведе нов кандидат инвеститор (инвеститор с екип от сериозни хора, които имаха интерес от месеци) и работи в трудни условия за запазването на клуба бе освободен от длъжност с лека ръка ?

Не на последно място крайно несъгласни сме Пирин да се управлява от хора нямащи нищо общо с клуба исторически, недоказани в професионално отношение и назначаването на нови такива. Хора, в които никога не е туптяло “зелено" сърце !

Ако в срок до 06.04.2023 не получим точни и конкретни отговори и не видим реални действия по посочените проблеми сме готови за крайни и радикални действия - включително протести пред сградата на Общината. Цялата зелена общественост е обединена по тези въпроси, така както се обединихме и направихме празника за 100 години Пирин!“

Към този момент все още няма официална позиция от общинското ръководство във връзка със запитванията, поставени от феновете на отбора.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: