Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (6)
Забраниха участието на трансджендъри в леката атлетика при жените
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:11 / 24.03.2023Коментари (1)147
© БГНЕС
Участието на трансджендъри в женските състезания в леката атлетика ща бъде забранено от 31 март, съобщи президентът на международната федерация Себастиан Коу, цитиран от АФП.

"Съветът реши да изключим от международните женски състезанията атлетите трансджендъри - жени и мъже, които са били мъже в пубертета", обясни той.

"Съветът на световната атлетика взе ясни мерки, за да защити женската категория в спорта, ограничавайки участието на атлети, които са транджендъри или интерсексуални. За мнозина доказателствата, че жените транс нямат предимство пред биологичните жени не са достатъчни. Те искат повече доказателства, преди да вземат решение за включването им в женската категория", добави още той.

Актуалният правилник изискваше от атлетите трансджендъри, които искат да участват при жените, да поддържат нивото си на тестостерон под прага на 5 наномола на литър в рамките на една година. Този правилник бе оспорен от южноафриканката Кастер Семеня, която отказа да се подложи на хормонално лечение или операция, но тя загуби заведените дела пред Спортния съд в Лозана.

Международният олимпийски комитет призова спортните федерация през ноември 2021 година да създадат собствени критерии, за да позволят на хората, които са трансджендъри и интерсексуални да участват на състезания от високо ниво.

Разбира се, световната атлетика си оставя и вратичка, тъй като Коу добави, че "не казват "не" завинаги". На въпросното заседание бе обособена специална работна група, която ще работи активно по темата в следващите 12 месеца. Ще има специални консултации и с трансджендър атлети.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.03.2023 г.
0
 
 
Няма транс, мранс и психопатиий. Има само два пола мъж и жена,това е истината, естествено и природно. Всичко друго е с цел объркване, деградация и разпад.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Испания и Бразилия не се победиха в голово шоу
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: