Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Остават 500 дни до Олимпийските игри, София ги отбеляза с щафета
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:50 / 14.03.2023Коментари (0)211
© БГНЕС
“Париж се надяваме да бъде един отличен, перфектен домакин, и да даде възможност най-добрите постижения от цял свят да бъдат поставени именно на Летните олимпийски игри в Париж". Това каза служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева преди началото на “Щафетната обиколка на света", която стартира днес в парка на НДК в столицата. Повод за нея са оставащите 500 дни до началото на Летните олимпийски игри, информира БНР.

“Днес, заедно, тук показваме, че спортът и олимпизмът са възможности за обединение, възможност отново да препотвърдим мисията на Олимпийските игри, а именно - толерантност, солидарност, приятелство и най-вече феърплей. Нека да предаваме тази мисия между поколенията, за да може те да бъдат възпитавани в дух на разбирателство и единение, за да може наистина спортът да бъде част от ежедневието на всяко българско дете", заяви още Лечева. “Нека да кажем, че и тази предолимпийска година минава под знака на "100 години Български олимпийски комитет", което е повод за много гордост и отговорност", каза още Лечева.

Председателят на БОК Стефка Костадинова също участва в церемония по отбелязването на 500 дни до началото на Олимпийските игри в Париж през 2024, след което коментира и очакванията си от българските спортисти за предолимпийската година. "Всеки един спортист знае колко е важна олимпийската квота, всеки един се готви в момента да покрие олимпийска квота. Надявам се догодина да бъдем една много силна делегация със спортисти, които са в супер спортна форма, тъй като всеки един от тях знае колко важна е Олимпиадата. Тя се провежда на четири години, това е върхът на една спортна кариера, така че пожелавам им от все сърце, тъй като аз съм минала този дълъг, дълъг път в спорта и знам колко е важно, първо, да са живи и здрави, второ, да са много добра спортна форма и да не се плашат от конкуренцията", каза тя.

Френският посланик Жоел Мейер благодари на всички участници в тазгодишната "Щафетна обиколка на света“, като поясни, че тази година те са четири пъти повече. "Тази година празнуваме и ценностите, които бележат Олимпийските игри - решителността, куража, солидарността“, каза още посланикът.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: