Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Захари Бахаров - бунтар в киното и в живота
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:18 / 23.02.2023Коментари (0)506
©
Големият актьор Захари Бахаров, когото гледаме в ролята на кавхан Сурсувул в сериала "Войната на буквите“, е имал бурно детство, наситено с игри, щури решения и разбира се, бели. Малцина биха предположили, че един от най- скъпоплатените артисти на родната кино и театрална сцена е припечелвал пари с краден мед. По онова време, за което днес си спомня с широка усмивка, полученото дели с приятелите си, а своя дял харчи за електронни игри.

Детството му минава в последните години на социализма, а юношеството в преходния период. Едва ли някой се е изненадал на признанието му, че в училище е бил в лидерската групичка. "Имаше суета, исках да съм харесван“, казва артистът. За да спечели вниманието на съучениците си, Захари тренира ски, карате и бокс.

Спортът обаче не ce оказва силната мy страна. A за театър... Никога не си е помислял.  До момент, в който майка му го води на куклен спектакъл – не се вълнува от първата си среща със света на изкуството, дори не коментира представлението. По-късно, в пети клас, не научава нито едно стихотворение, а в десети участва в пиеса по повод юбилей на училището.

Присъстващите аплодират децата няколко минути и тогава бащата на Бахаров му подхвърля, че може да стане актьор. Записва го в театрална школа, но очаква Захари бързо да загуби интерес. Това обаче не се случва. Точно обратното – Бахаров взема решението да кандидатства в НАТФИЗ.

Звездата му у нас изгрява с "Дзифт" - но в истински фаворит се превръща след превъплъщението си в лошото момче Иво Андонов - мафиотския бос в най-успешния български сериал "Под прикритие". Кримката го изстрелва на върха. Смята, че успехът на сагата се дължи на добрия екип зад и пред камера. Работата в Народния театър го сближава с колегите му Владимир Пенев и Теодора Духовникова. До днес с тях е неразделен, а начинът им да разпускат не е в изискани ресторанти. Те предпочитат домашната обстановка, вкусно приготвената храна и разговорите до късно. Компания му прави и любимата жена - журналистката Диана Алексиева. С нея се среща на промоция на албум, а първата им среща е в театъра. След нея отиват на вечеря. Прави откровението, че го е впечатлила с усещането си за стил - цялостна визия, поведение, отношение... Категоричен е, че обичта им като вечно лято трудно би се събрала в книга.

В описанието за половинката си е крайно пестелив и в същото време достатъчно изчерпателен - красива, умна и перфектна майка. Преминали през различните фази на любовта, днес се радват на успеха да бъдат заедно, да имат стабилно семейство и две деца Максим и Кая. "Те са отделни личности, аз не съм от тези бащи, които са преподаватели, които учат децата си на разни неща. Аз съм лош преподавател, но не съм лош баща. Искам да не ги е страх, да знаят, че всичко им е по силите и животът е хубав", казва артистът в едно от малкото си интервюта.  

13-годишното момче вече тръгва по стъпките на татко си и през 2019 г.  заедно със съучениците си печели наградата за най-добра анимация на "Детска Киномания" с филма "Как (не) се ходи на училище".  "Дайте им бюджет и ще преобърнат земята. Не знаех, че е толкова приятно да се фукаш с децата си из социалните мрежи", написа тогава Бахаров в официалния си профил във Фейсбук. Синът му Максим е ученик във френския лицей "Виктор Юго" и заедно със съучениците си прави кратко анимационно филмче – продължава около две минути и половина. Главните герои във видеото са двама - момче и куче. Всички деца, които правят анимацията, общо 13, се редуват да озвучават героите.

Дъщеря му Кая, която е на 11 години, също учи във френския колеж, където годишната такса на едно дете е близо 11 000 лева.

Отделно има първоначална вноска, но и отстъпка за второ дете и по груби изчисления Захари дава поне 25 бона на година за училището на наследниците си. Те учат заедно с хлапетата на още куп звезди, сред които дъщерята на Ники Кънчев, детето на Любо Нейков и синът на Димитър Рачков, пише "Галерия".

Още по темата: общо новини по темата: 5826
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/971 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: