Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Станишев: Нинова има много грехове пред БСП
Автор: ИА Фокус 10:03 / 29.01.2023Коментари (0)360
© БНТ
Моето усещане, а мисля, че и на голяма част от българите е, че сме свидетели на един политически театър, в който всеки играе роля, казвайки колко много иска да създаде правителство, но другите му пречат. Това коментира в ефира на БНТ евродепутатът от ПЕС и бивш премиер Сергей Станшиев.

"Политиците като че ли се отказаха от т.нар. периферия- всеки говори само на твърдите си избиратели, изкопава окопи около това пространство, между себе си и другите и не се води диалог. Когато няма политическа стабилност, България започва да се възприема като болния човек на Европа".

По думите му политиците създават атмосфера за поява на екзотични и популистки идеи като референдмуите за еврото и президентската република. С това поведение се разрушават консенсуси от десетилетия, което то своя страна създава икономически, социални и политически проблеми, посочи той.

"Бих призовал партиите първо малко да оберат езика, защото след време пак ще трябва да седнат на общи маси и да търсят решение. Второ, да имат ясни позиции по ключови въпроси за развитието на България - членството в еврозоната, Шенген, политиката за подкрепа на българския бизнес и на хората. Как ще гарантират бюджет, който да решава проблемите, но да не отиде в свръхдефицити", каза Сергей Станишев.

Образованието у нас е в криза, а функционалната неграмотност нараства безобразно. Нямаме бъдеще без образовани хора. Другият приоритет е здравеопазването - то е обществено благо, а не просто пазар на търговски отношения, посочи още той.

БСП губи позиции и макар да получава ясен знак от избирателите си, че нещо трябва да се промени, се казва "продължаваме напред". Това напред явно е надолу, коментира още Станишев.

"Като че ли БСП вече е доволна не да бъде първа или втора политическа сила, а на позицията, на която сме сега - пета - и някаква форма на балансьор, както беше ДПС преди време и се залепваме или за едната страна - ПП и ДБ или за другата - ГЕРБ и ДПС. Г-жа Нинова има много грехове пред БСП, но поне следваше една линия, които ние сме държали от 2009 г. - ние сме алтернативата на ГЕРБ. Това се загуби".

Още по темата: общо новини по темата: 584
08.05.2024 »
28.04.2024 »
22.04.2024 »
17.04.2024 »
07.04.2024 »
07.04.2024 »
предишна страница [ 1/98 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: