Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Полската актриса Барбара Брилска: Стефан Данаилов ме вдигна на крака
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:46 / 04.01.2023Коментари (0)342
Стефан Данаилов става причина полската актриса Барбара Брилска да успее да преодолее смъртта на дъщеря си и да се върне отново към работата си. Години преди да спаси живота на полякинята, Барбара и Ламбо имат страстна любовна връзка.

"Три бяха големите любови в живота ми, едната е Стефан Данаилов. Заради него се разведох, но чувствата ни не бяха взаимни." Това споделя 81-годишната вече актриса Барбара Брилска пред руската преса.

Брилска губи дъщеря си в катастрофа и трудно се възстановява от травмата.

"С времето се научаваш да живееш без любимия човек. Много по-лошо е, никога вече няма да е същото. Три години след смъртта на дъщеря ми имаше само постоянен плач. Синът ми ме молеше да не умирам. После ми се обади българският актьор Стефан Данаилов и това ми дойде като балсам за душата. Вдигна ме на крака, два-три пъти се чухме с него. Данаилов също не беше добре със здравето, а сега като го няма вече, много ми е мъчно и за него", признава с днешна дата Барбара.

През 60-те и 70-те години на миналия век Брилска е смятана за секссимвол на полското кино. Някои я наричат социалистическата Бриджит Бардо.

81-годишната днес актриса участва в множество международни продукции. Така през 1978 г. по време на снимките на "Умирай само в краен случай" по романа на Богомил Райнов се запознава с най-красивия български актьор Стефан Данаилов, припомня "България Днес".

"Преди да се срещнем във филма "Умирай само в краен случай", бях гледал Барбара в няколко филма - все пак тя бе най-известната полска актриса по онова време. Красавица. Снимахме в Лондон, но нямахме сцени заедно. Режисьорът Милен Гетов ни събра на среща в една от стаите на хотела, където бяхме настанени. Тогава за първи път я видях с други очи. Барбара беше с бял гащеризон. Екзотична дама, имаше нещо специално в нея. Коста Цонев, също ценител на женската красота, й беше хвърлил око. Аз си кротувах. Срещата приключи и нищо.

След няколко дни се видяхме във фоайето на хотела и отидохме в едно бистро. Аз пийнах две-три бири, тя май нищо не пи. После се прибрахме по стаите. Това, което Барбара разказва в нейната автобиографична книга, е повече литература. Истината е, че работата ми по филма свърши по-рано и за да спестят пари, от продукцията ми казаха да си тръгвам, уж нямало свободни легла. Тогава отидох в нейната стая. Останах там няколко дни. Беше красива авантюра, но не и любовна история. Чак когато й прочетох книгата, разбрах, че за нея срещата ни се е превърнала във важно събитие. Но за мен беше само любовна афера", разказва Ламбо в книгата си "Романът на моя живот".

В последната книга на Георги Тошев "Игра на живот" Ламбо също си спомня за полската актриса. В нея той признава, че е бил увлечен по красивата русокоска.

"Разкрих любовта ни пред режисьора Милен Гетов. Казах, че бих искал да вземем Барбара в България, че е доста популярна. Чака само развод от мъжа си. Само че Милен се усмихна любезно и ме посъветва да не се захващам с тази афера. Каза, че това може да навреди на прекрасната ми кариера, а и като партиец не би трябвало да изоставям жена си, това било неморално. След паметния разговор с него се разделихме с Барбара, но аз не допусках, че това е последната ни среща", пише Ламбо във втората си книга.

Животът на Барбара след раздялата с Данаилов продължава. След два брака днес полякинята живее за сина си Лудвик и внука си. Снаха й Александра й помага в ежедневните задължения.

"Благодарна съм за грижите на близките си, въпреки че никога не съм ги принуждавала да ме посещават. Не искам да съм бреме. Въпреки всичко се радвам, като идва внукът ми при мен. Това ме прави щастлива. Сега се радвам на малките неща", твърди полската Бриджит Бардо.

Известната полска кинозвезда вече е добре, след като миналата година пострада с гръбнака и дълго време се движеше трудно. След месеци рехабилитация актрисата отново стана на крака и единствените медии, с които разговаря в момента, са руските. Зрителите в Русия все още обичат Барбара и си спомнят за нея. През 2010 г. полската актриса получи диплома за "изключителни заслуги в работата за взаимно разбирателство и сближаване на полското и руското общество" от Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия.

"Много неща ме свързват с Русия, макар никога да не съм имала любовни отношения с руснак", шегува се Брилска.

Днес Барбара се опитва да живее в мир като пенсионерка и с лекота преодоляла пандемията, разказва самата тя.

"Имах ваксина, сега всичко приключи с този вирус, а аз по време на пандемията се превърнах и сега си оставам селянка. В момента се грижа за кокошки, имам овощна градина, правя консерви и съм щастлива в село Вишкув. Изживях пълноценно живота си с много, много любов. Единственото, което ми липсва, е моето момиченце", споделя Барбара.

В Русия пак я даваха на Нова година

Руснаците обожават Барбара Брилска. През 2012 г. тя бе удостоена с Балтийска звезда (награда за принос в изграждането и развитието на културните връзки в страните от Балтийския регион). Това приятелство с руските режисьори носи на актрисата неприязън и дълги години не я канят да се снима в полски продукции. Филмът, който непрекъснато бие рекорди за популярност в Русия и отново бе даван в навечерието на Нова година, е "Иронията на съдбата" (известен в Полша като "Честита Нова година").

Още по темата: общо новини по темата: 5826
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/971 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: