Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Юлиан Вергов бил хулиган от малък, гафовете го следват непрекъснато
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:07 / 12.12.2022Коментари (0)333
©
Тези дни Юлиан Вергов чете името си навсякъде. След като Диана Димитрова, с която си партнираха в сериала "Откраднат живот", обяви, че преди време била бита от колега, подозренията веднага бяха насочени към 52-годишния актьор. Докато истината още се разплита, понеже Диана не издава името на колегата, макар и ясно да посочи кой е той, предположенията и разсъжденията по темата продължават с пълна сила. Юлиан Вергов избягва да говори по лични въпроси или пък да разказва за пикантни случки. Когато обаче е правил изключение, Вергов е споделял все култови истории. Някои са сравнително тъжни, но пък други - драматично-комедийни, достойни да влязат в сценария на нов български ситком. 

Юлиан Вергов, познат като доц. Виктор Баков в сериала "Откраднат живот" и като Камен Петков, шеф на отдела, в поредицата "Отдел издирване", е израснал в центъра на София. В началото на детството му все още не е имало НДК. "Добре си живеехме. Беше пълна свобода. Ходиш навсякъде, емоцията да откриваш всяка следваща улица", разказвал е той. Като малък мечтаел да стане боклукчия, защото харесвал лекотата, с която камионите въртели и разтоварвали старите контейнери. Резервният план бил да стане тираджия. Едва по-късно открил актьорството като свое призвание, пише HotArena.

Бъдещата звезда не се славела с послушание и кротост в тийнейджърските си години. Заради буйния си нрав или невъздържано поведение, Юлиан бил изключен от две училища. От 1 до 10 клас учел в руска гимназия. Когато е коментирал темата, Вергов е изтъквал убеждението на учителите, че успехът в училище и дисциплината вървят ръка за ръка. Докато той смятал, че това въобще не е вярно. Получавал, например, шестица, но след като зарадвал по-експанзивно, учителката понижавала с единица оценката: "Получаваш 5, за да се научиш как да се радваш!". След като го изгонили от това училище, майка му намерила връзки и се преместил в 128-ро в жк. "Младост-2". Там Вергов изкарал само два месеца. Наложило се да завърши вечерно.

"Тогава имаше ПУЦ-ове – Професионален учебен център за такива хора, които бачкат, не са завършили средно образование, но искат", разказвал е Вергов. Докато посещавал вечерното училище, работел като сценичен работник в Младежкия театър през деня. Справял се добре, докато не дошло време за държавен изпит, който бил практически. Тъй като учел в ПУЦ към завода по дървообработване, бъдещият актьор трябвало да произведе балконска врата и още нещо за държавния изпит. Колегите му помогнали и така успял. После кандидатствал в МЕИ. Идеята да стане инженер била подкрепена от родителите му. Само че след 4 години учене, Юлиан се убедил, че професията инженер не е за него.

"Реших, че най-щастлив съм се чувствал като сценичен работник в театъра, явно с това трябва да се занимавам. Майка ми беше много против, понеже бях вече на 28 години и според нея бе вече късно тепърва да започвам нещо ново", споделял е Вергов.

По това време във ВИТИЗ, сега НАТФИЗ, имало възрастова граница за актьорите. Затова Юлиан кандидатствал в театралния колеж "Любен Гройс". За изпита го подготвила Лили Абаджиева и веднага след като го приели, го поканила да играе в постановката "Хамлет". "Изобщо, тя винаги ми е помагала и ме е подкрепяла и много я обичам като човек, освен че й имам пълно доверие като режисьор", споделял е актьорът. За да си плаща таксите в колеж "Любен Гройс", където учи в класа на Цветана Манева, Юлиан работел като общ работник, а после и като барман в столично заведение. Той бил от барманите, на които като им поръчаш коктейл, клякат под бара, разгръщат меню, за да си припомнят какво точно представлява. Така приготвял някак си напитките, дори тези, които чувал за първи път. Доста често клиенти му казвали за някой коктейл, че не се прави така, на което нашия герой отвръщал: "Съжалявам, в това заведение така го правим".

В професионален план Юлиан Вергов бързо се нарежда до големите имена в гилдията, като от самото начало съчетава театъра с киното и телевизията. Тъкмо покрай работни ангажименти се случват и някои от най-култовите сюжети от житие-битието му. Сред тях е случка от 2005 г. Вергов, който вече бил сравнително известен покрай ролята си в сериала "Тя и той" (2002 г.), бил арестуван по чорапогащник. В неприятната ситуация актьорът попада покрай снимките на "Бай Мангау" – първият клип на комедийната музикална група Братя Мангасарян. По това време Вергов играел в представление с актьорите Александър Сано, който се изявяваше в триото с псевдонима Среброто, и Силвестър Силвестров – Зюмбюл. Така че когато колегите му решили заедно с Владислав Петров, с псевдонима Кулю, да създадат Братя Мангасарян и го помолили да помогне, Вергов се съгласил. За първия проект бюджетът бил съвсем малък, така че Юлиан участвал на приятелски начала. Става дума за клипа "Бай Мангау", в който Вергов е с полицейска униформа, но от кръста нагоре, надолу е по чорапогащник. Такава била идеята, всичко да бъде на майтап. Даже "буркана" не е полицейски сигнален, а съвсем обикновен стъклен буркан, като че ли с кисели краставички, или поне така изглежда в клипа. Другият униформен – "колегата" на Вергов е сегашният продуцент и водещ Иван Христов, който обаче си е с панталон.

Актьорът взел "Форд"-а на майка си, тъй като тъкмо такава марка били много полицейски коли, и с колегите му залепили надпис "Полиция", но само от едната страна. Снимачната площадка била на стария път за Вакарел. Избрали мястото, тъй като е близо до София, да не се разкарват, и защото пътят бил толкова разбит, че никакви коли не минавали. Започнали снимките. Вергов се изтегнал по чорапогащник и с фуражка на капака на "Форд"-а. Иван Христов застанал до него и взели да похапват. По сценарий Братя Мангасарян трябвало да минат с колата, Юлиан и Иван да се качат в "полицейския" "Форд" и да спретнат гонка. В един момент обаче ги задминала "Лада Комби". Минути по-късно колата "се върнала на гюрултия с полицейска кола отзад". Двата автомобила спрели и наизскачали полицаи: "Ръцете на капака!". "Викам: "Чакайте, бе, хора!". "Не, вие сте магистрални бандити". "Абе, какви магистрални, аз съм по чорапогащник...", пресъздавал е Вергов спора с полицаите на стария път за Вакарел.

Сложили белезници на него и Иван Христов. Напразно се опитвали да обяснят, че снимат клип. Полицаите смятали, че осветлението и камерите са част от постановката. Били непреклонни, убедени, че арестуваните са магистрални бандити, които грабят хората. "Какво грабиме?! Пътят за Вакарел беше дупка до дупка, никой не минаваше... Разправии, страшно беше", разказвал е Вергов. Добре, че Иван се сетил да се обади на свой познат, но кой е, Вергов не помни. Така или иначе, онзи помогнал да се разясни ситуацията. А тя била аха да ги вкарат в ареста. За щастие, всичко минало добре. Даже екипът завършил клипа.

Още веднъж преди това Юлиан Вергов е бил на косъм от арест, а предисторията е още по-пикантна. Случката е от времето, когато актьорът живеел в малък апартамент, на партерен етаж, на оживен столичен булевард. В един късен следобед актьорът си лежал с бъдещата си жена Ирина Ялъмова, с която имат пораснала дъщеря Алина, и гледали мача "Левски" – "ЦСКА". Внезапно спокойствието на влюбените, чиято връзка била едва на две седмици, било нарушено. Вергов видял странно суетене на мъж отвън и веднага скочил да провери какво става. Загледал през прозореца, от който добре се виждали минувачите по тротоара, и забелязал, че съмнителният мъж се навеждал до една от спрелите на тротоара коли и да правел нещо. Бос, по боксерки и тениска, Вергов се изправил и забелязал, че онзи ръчка в ключалката на колата. Отворил, взел касетофона и се преместил на следващата. "Чакай, бе, третата е моята!", казал си Вергов. Обул гуменки, изтичал навън и му свирнал: "Тая е мойта. Остави я!".

Крадецът вместо да го удари на бяг или поне да се впусне в отричане, спорове и оправдания, замахнал с голяма отвертка към Вергов. "Обръща се и директно да си ме ръга", връщал се е актьорът назад. За щастие, той светкавично съобразил и се дръпнал. Онзи пак замахнал - втори, трети път. Вергов подскачал около него, докато в един момент не съзрял възможност и замахнал с юмрук и като го почнал – бой, бой. "Беше ме много страх, не го крия", признавал е актьорът. Удрял, без много да гледа накъде замахва. Междувременно някой извикал полиция и арестували крадеца. На път обратно към квартирата си, Вергов успокоявал бъдещата си жена Ирина, която изгледала уплашено целия екшън. Вече пред вратата, когато посегнал към бравата, актьорът забелязал, че пръстите му висят. Ирина съвсем се притеснила и даже му се поскарала. Закарала го до "Пирогов", където гипсирали и двете ръце на Юлиан - само кутретата и безименните му пръсти били свободни. След манипулацията, той и бъдещата му жена се прибрали. Тя предложила да направи нещо за ядене, а актьорът седнал в хола. "И ми се доака. Отивам, сядам си и изведнъж се сещам... Жестоко притеснение. Това ми е най-голямото притеснение в живота. Не иде да й кажеш на две седмици: "Мамо, готов съм". Тя отива в хола и аз влизам в банята", разказвал е Вергов през смях. Свалил подвижния душ на земята, настъпил го, пуснал водата и с другия крак проверил струята, да не се изгори все пак. Завъртял леко с крака душа и хоп – биде.

Това не е краят на смешната част на историята. В този период Вергов снимал "Коледата е възможна" (2001 г.). Обадил се на режисьора и му казал, че си е счупил ръцете. Той обаче затворил, без да каже и дума. Актьорът пак му се обадил. "Нямам време, главата ми е пламнала!", казал режисьорът. "Не, чуй ме, счупих си и двете ръце. Трябва или да ме смениш, или да промениш сценария", обяснил Вергов. Не го сменили, измислили решение. Само че актьорът играел и в представление, в което валяло дъжд на сцената. Гипсът на ръцете му щял да се размекне, така че Вергов отишъл при лекар да пита какво може да се направи. "Мога да ти сложа ПВЦ гипс. Какъв искаш? Има син, зелен...", отвърнал лекарят и като стигнал до телесен цвят, актьорът избрал него. Само че лекарят извадил розов, като уверил Вергов, че след като материалът изсъхне, ще го докара на телесен цвят. "Стана още по-розов", споделял е Вергов през смях. Така че играл с розов гипс в представлението.

Междувременно, Юлиан продължавал снимките на "Коледата е възможна". Един ден екипът бил в Драгалевци. Снимали в къщата на Гунди. В паузата, в която нямал сцена, Юлиан предложил да отиде до магазина, за да вземе храна и напитки, и питал кой какво иска. Качил се в колата, тъй като най-близкият магазин бил на "Околовръстното", но забравил да вземе документи. И не щеш ли го спрял полицай. Актьорът веднага започнал да обяснява – снимат филм, отива до магазина... Не, да покаже документи. Само че Вергов не носел такива. "А така! Крадена кола!", констатирал полицаят. "Викам: "Къде съм крал? С две счупени ръце съм". Оня вика: "Още по-лошо, с две счупени ръце искаш да откраднеш колата", споделял е Вергов през смях.

Още по темата: общо новини по темата: 5826
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/971 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: