Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Боршош даде старт на благотворителна кампания в подкрепа на създаване на първия спортен център за онкоболни
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:55 / 23.10.2022Коментари (0)323
© Столична община
Заместник-кметът на Столична община в направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности'' - Мирослав Боршош, даде старт на благотворителна кампания в подкрепа на създаване на първия спортен център за онкоболни в България. Начало на благотворителната кауза бе дадено на откритата сцена на VOX POPULI в Княжеска градина, в присъствието на Стойка Кръстева, Владо Николов, Евгения Раданова, Михаела Маевска, Иван Яхнаджиев и Кристина Николова.  Редица обичани български спортисти се включват в благотворителния търг "Ре: МИСИЯ НОВ ЖИВОТ" на фондация "РеСтарт“, като даряват спортни артикули с колекционерска стойност, за да заработи първият спортен център за онкоболни, в който преминалите през диагнозата ще могат в защитена среда и под грижите на опитни специалисти, да се съсредоточат върху физическото и психическото си възстановяване.

Мария Петрова, Невяна Владинова, Александър Николов, Тереза Маринова, Елица Василева, Александър Везенков, Румяна Нейкова, Боряна Калейн, Таня Богомилова, Петър Стойчев, Тервел Пулев, Армен Назарян са сред първите, които дариха артикули, съобщиха от Столична община.

Зад каузата на фондацията застават още футболни клубове и Българският футболен съюз. За благотворителния търг вече са предоставени фланелки на "Левски", ЦСКА, "Славия" и "Локомотив" (София) с автографите на футболистите. 

За ценителите са предоставени топка за снукър от суперзвездата Рони О'Съливан, както и ценни артикули от тенис турнира Sofia Open с автографи на дузина звезди на тениса, сред които Григор Димитров, Яник Синер, Пабло Кареньо Буста, Лоренцо Музети.

Каузата подкрепят също хора на изкуството. В търга ще има картини на художника Иван Яхнаджиев, рисувани с деца. Предоставен е и специално подписан екземпляр от романа "Остайница" на писателката Рене Карабаш, който очаква и своята екраницазия. Благородната идея е подкрепена и от Дом на киното.

За всеки предоставен предмет от звездните участници ще може да се наддава онлайн - от 22 октомври до 23 ноември 2022 г. в страницата на фондация "РеСтарт" във фейсбук - https://www.facebook.com/ReStartFndn. 

Фондация "РеСтарт“ е основана от Ива Филипова, която преди повече от 7 години чува диагнозата рак на млечната жлеза. Седем години по-късно Ива не просто побеждава болестта, а е вдъхновение и помага на много онкоболни със специална възстановителна програма с гама от фитнес упражнения. Сертифицира дейността си в Канада от CANFITPRO (Canadian Fitness Professionals) и C.E.T.I (Cancer Exercises Training Institute) като BCRBS (Breast Cancer Recovery BOSU Specialist) и днес е единственият квалифициран специалист в България. Членове на фондацията са Искрен Зографски – поет и успешен консултант по недвижима собственост, и актрисата Стефания Колева, която е и дипломиран арт терапевт.

Инициативата е подкрепена от Столична община и се реализира в партньорство със Студио за документален театър VOX POPULI.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: