Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ники Кънчев: Не колекционирам комплименти, но се оглеждам за тях
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:38 / 23.08.2022Коментари (0)368
©
В "Голямото преследване“ търсим не просто участници, а големите умове сред нас, заяви водещият на най-новата телевизионна игра на NOVA Ники Кънчев пред Мартин Антиохов за sofialive.bg

В "Голямото преследване“ участващите могат да изкарат доста пари, но и да ги загубят, ако бъдат "хванати“ от преследвачите. В твоя живот случвало ли се е да спечелиш или да загубиш неочаквано много пари - заради "помощници“, съответно "преследвачи“?

Както в "Голямото преследване“, така и в живота, всички варианти са възможни. Преследвачът е на всеки ъгъл. Нужни са трениран ум и смело сърце. Чак някакви големи пари не съм печелил или губил. Почти нищо в моя живот не ми е падало от небето. Всичките ми пари съм си ги изкарвал аз – с много работа, снимки, ангажименти, водения.

Кой е най-големият комплимент от зрител или слушател, който си получавал?

Не колекционирам комплименти. Но се оглеждам за тях, хах. И ги виждам в очите на хората по улиците. Аз не ходя с охрана и скрит в черен джип. Тези погледи са най-най-най-голямата ми награда. Иначе няма да забравя оценката, която получих от английския продуцент Роб Тейлър, който идваше на проверка по веднъж в годината, когато водех "Стани богат": "Ти си сред петимата най-добри водещи на тази игра в света".

А какъв комплимент си получавал, който всъщност не е бил никакъв комплимент?

Е, и това го има. Имам много иронични приятели и фенове, че и саркастични. Чрез чувството за хумор и шегата могат да се кажат много истини. Аз също ползвам този подход.

В "Стани богат“ през последните години сякаш твърде много от началните въпроси са по-скоро шеговити, елементарни, под предишното ниво на предаването. В "Голямото преследване“ необходимите знания на участниците дали ще са по-близо до "Кой предмет се използва за палене на огън?“ с три от отговорите от типа на "сух суджук“? Или до "Какво животно е Мусташ, "боецът“ от Наполеоновата армия, спасил знамето на своя полк при Аустерлиц?“?

Аха, радвам се, че помните Черния пудел, верен войник на Наполеон. Името му е станало вече нарицателно за храброст и е чест да те нарекат "Мусташ"! Не е само пуделът, през всичките тези години извадихме стотици страхотни въпроси, които вълнуваха обществото, на другия ден хората още ги обсъждаха. В "Голямото преследване" голямата разлика със "Стани богат" ще е в динамиката. 

Всичко ще е много по-бързо. Плюс нещо невиждано досега в българския телевизионен куиз ефир – пряка битка на знания между Играч и Преследвач. Ау, надявам се на битки, които ще се помнят дълго, като тази край градчето Славков (нищо общо с Батето) край Бърно. Всъщност това е екс-Аустерлиц, където наистина е имало титаничен двубой между Наполеон и Кутузов. 

В "Голямото преследване“ знанията са издигнати в култ. Затова този път няма да съм сам. Ние търсим не просто участници, а големите умове сред нас. Обществото ни има нужда да ги види. Приемам като своя мисия да ги открия и да запозная българските зрители с тях. Преследвачите вече са ясни и са много интересни персони всеки един от тях! Направо са "А“ отбор, Висша лига! Разпознаваеми в цяла България. 

Мартин Иванов или Черния рицар: победител в "Минутата“, 18 пъти шампион при Горанов, енциклопедия, "синя лавина“, автор на първата куиз книга в България за "Ливърпул“ и мой голям приятел. Любомир Братоев или Мъдреца: адски умен, начетен, хората се влюбиха в него в "Стани богат“ преди десетина години, немски възпитаник, организира религиозен туризъм. 

Пламен Младенов или Професора: един от най-силните куиз играчи в България, мерил сили и на европейско ниво, с много интереси и греещи очи. И Дамата ни Пика или Миглена Драганова: три пъти победи в "Последният печели“, не се взима на сериозно, но е много интелигентна и умна. Нещо важно: ако аз ще водя и говоря, ако играчите ще играят за пари, истинският тест обаче ще е за Преследвачите - всяка вечер един от тях ще е подложен на истински изпит. Тяхното реноме ще бъде атакувано всяка вечер. Това са Преследвачите за първия ни сезон, после ще се решава дали ще са те или други нови герои.

Коя ценност би пожелал на обществото ни да си пробие път сред актуалните в момента материално благополучие, известност, сила (често и само физическа) и власт? Знанието, креативността, състраданието, друга?

Със сигурност знанието е сила. Светът днес може да постави на изпитание абсолютно всичко. В морето от факти и събития много хора не успяват да ги поставят в правилния контекст именно поради липса на знание. Основата на знанието е образованието. 

Не случайно е казано от по-мъдрите от нас: Напред, науката е слънце! Другите ценности, които изповядвам, наистина са състраданието, съпричастността и по-скоро солидарността. Да протегнеш ръка на някой в нужда, дори без да го познаваш, без да си го виждал, е велико чувство. В последните години доста работя в това направление.

Още по темата: общо новини по темата: 5826
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/971 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Напрежение в ОбС - Дупница
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: