Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Днес тя щеше да навърши 59
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:59 / 09.08.2022Коментари (0)378
На днешната дата – 9 август, през 1963 г., е родена Уитни Хюстън - символът на цяло едно съзвездие поп и R&B изпълнители. Родена в Нюарк, Ню Джърси, тя израства под музикалното влияние на своята майка - Сиси Хюстън, успешна ритъм-енд-блус беквокалистка и братовчедка на звездата Дион Уоруик.  От невръстна възраст малката Уитни пее в църковен хор в родния си град, а на 11 вече е великолепна солова певица с впечатляващо богат и красив глас.

Освен с големия си талант, заложен в дълбочината на тембъра ѝ, Уитни привлича вниманието и с красотата си. Започва работа като модел, снимайки се за кориците на различни модни издания. На Уитни не ѝ липсват и актьорски изяви. Участва в няколко епизода на ТВ сериала Give Me A Break.

Голямата любов на младата звезда обаче си остава музиката. През 1984 г. създава първия си хит в дует с Теди Пендерграс - Hold Me. Песен, която поставя старта на шеметната ѝ кариера. През 1983 г. подписва договор с Arista Records, а през 1985 г. поп иконата създава дебютния си албум, чиито продажби възлизат на над 22 милиона копия. Успехът на песните в компилацията е грандиозен.

През следващата година Хюстън е удостоена с 6 музикални награди на Billboard, 5 "Американски музикални награди“, наградата на MTV за най-добър видеоклип ("How Will I Know“) и наградата на списание Rolling Stone за най-добър албум на годината. През 1987 г. на музикалния пазар излиза вторият албум на певицата – Whitney, от който са продаден над 19 милиона копия.

Това е албумът, който влиза във всички музикални класации под номер 1 – с това Уитни се превръща в първата жена изпълнител, постигнала подобен зашеметяващ успех в историята на музиката. През 1990 г. на бял свят се появява третият й поред албум - "I'm Your Baby Tonight“, чийто брой продажби, в сравнение с предишните два, достига семплите 10 милиона копия. През 1992 г. Уитни Хюстън се омъжва за певеца Боби Браун, с когото има бурен и скандален брак. На следващата година ражда своята първа и единствена дъщеря – Боби Кристина.

21 години по-късно вече порасналата Боби ще последва трагичната съдба на майка си. Няма как да пропуснем и кинопродукцията, в която Хюстън е поканена да изпълни ролята на певица, която се влюбва в своя бодигард. Едноименната лента излиза 1992 г., а в нея Уитни си партнира със звездата Кевин Костнър. Музиката към филма се продава в тираж от 34 милиона копия и дава мощен тласък на музикалната кариера на Уитни с три от най-големите хита – "I Have Nothing“, "I'm Every Woman“ и "I Will Always Love You“ (кавър по песен на Доли Партън). През същата година Хюстън става носител на общо шест награди "Грами", включително песен и албум на годината - за саундтрака към филма "Бодигард".

Като киноактриса Уитни Хюстън се изявява за втори път през 1995 г. с участието си във филма "Сладка въздишка“, през 1996 г. следва изявата й в лентата "Жената на проповедника“, където Уитни играе редом до Дензъл Уошингтън. Номинирана е за "Грами" със саундтрака към филма.

През фаталния месец февруари 2012 г. Уитни е намерена мъртва във вана в хотелска стая в Лос Анджелис. Предната нощ - четвъртък срещу петък, тя е поканена на холивудско парти, където за последен път изпява няколко от емблематичните си песни. Според следствието певицата е починала от остра сърдечна недостатъчност след свръхдоза кокаин. По време на звездната си кариера Уитни не остава безразлична и към чуждото нещастие.

Заради силната си привързаност към децата и чувството си на състрадание тя основава фондацията "Whitney Houston Foundation For Children“, чрез която помага на бездомни деца и на деца с рак или СПИН. Отиде си трагично, удавена в самота, наркотици и отчаяние. Но звездата ѝ не угасна. Една ярка звезда, която раздаде на милиони своя неземен талант, за да го превърне завинаги в звезден прах.

За финал woman.bg припомня шепа от най-трогателните и мъдри мисли и откровения, оставила след себе си една от най-обичаните и талантливи певици на света.

За любовта и самотата, за музиката и всичко онова, което те кара да туптиш: "Можеш да излъжеш хората. Можеш да заблуждаваш всеки по всяко време, но не можеш да излъжеш себе си. Вечер, когато си отидеш у дома, се изправяш срещу истината."

"Много отдавна реших да не следвам ничия сянка. Може да се проваля или пък да успея – но поне ще е било така, както винаги съм вярвала."

"Когато реших да стана певица, моята майка ми каза, че често ще бъда сама. Но ние всички сме сами. Самотата идва с живота."

"Харесва ми да съм жена, та дори и в мъжки свят. Освен всичко друго, мъжете не могат да носят рокли, докато жените носят панталони." 

"Моята дъщеря е моят учител, съветник и най-голямото ми вдъхновение."

"Баща ми е гръбнакът на нашето семейство. Винаги, когато съм имала проблем, той е бил до мен.“

"Вярвам, че децата са нашето бъдеще. Учете ги на добро и ги оставете да вървят напред. Покажете им цялата красота, която притежават в себе си."

"Аз съм човек, който има живот и иска да живее – и винаги ще бъде така."

"Не се саморазрушавам. Не съм човек, който иска да умира."

"Вече съм по-възрастна и помъдряла... И очаквам годините, които идват. Добри години."

"Аз съм най-добрият си приятел и най-лошият си враг."

"Онова, което е в твоята душа, е само твое."

Още по темата: общо новини по темата: 5827
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/972 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: