Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Появи се непубликувана снимка на Стефан Данаилов с Виолета Гиндева
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:41 / 17.06.2022Коментари (0)324
©
За първи път бял свят вижда снимка, която е от заснемането на филма "Князът" и на която са Стефан Данаилов и Виолета Гиндева.

Националната програма по отбелязването на 80-годишнината на легендата  Стефан Данаилов започва от София, съобщиха от Столична община. По нетрадиционен начин в столицата ще се даде началото на националната програма по честването на 80-годишния юбилей на един от най-обичаните актьори и театрални педагози в България. Той си остава най-сниманият български актьор до момента. С ролите си във филми като “Иван Кондарев“, "Борис“, "Дами канят“, "Черните ангели“, "Иконостасът“, сериали като "На всеки километър“, "Стъклен дом“, "Октопод“ и "Фамилията“ Данаилов продължава да бъде популярен сред публиката.

С "Ламбо сафари“ на 15 юни в градинката пред Народния театър "Иван Вазов“ започна разходка из знакови места на София през личната биография на софиянеца Стефан Данаилов. За първи път в София ще се проведе сафари, посветено на български актьор. Маршрутът ще мине през знакови за града и Стефан Данаилов места. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Столична община.

"Наш дълг и мисия е да пазим паметта за ярките личности в културата. Стефан Данаилов остава незабравим в безбройните си роли, но с този проект ще покажем и образа му на наш съгражданин, част от неповторимата енергия на столицата“, каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош. Акцентът на проекта "Ламбо сафари“ ще бъде личната история на актьора, разказана през историята на сгради, институции, училище, театри, градини и други места от София.  

Някои от ключовите са градинката "Кристал“ - място, в което Данаилов среща голямата си любов Мария, НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“, където Мастъра, както го наричат студентите, учи и преподава, "Докторската градина", в която се снимат сцени от първия филм с участието на ученика Стефан Данаилов "Следите остават“ по Павел Вежинов и други. Гид в това пътуване през времето и спомените ще бъдат известни студенти на Мастъра, които днес са вече утвърдени актьори като Силвия Лулчева, Дарин Ангелов, Влади Въргала и други.

Сафарито, посветено на известна личност, е част от културния календар на градове като Стокхолм ( Ингмар Бергман, Грета Гарбо), Париж, (Салвадор Дали, Едит Пиаф). В богатата програма от събития, посветени на Стефан Данаилов, ще има нов документален филм, книга, изложба, спектакли с негови студенти и галавечер в Народния театър "Иван Вазов“.

Програмата на честванията е създадена от Росица Обрешкова и Георги Тошев и се реализира със финансовата подкрепа на Столична община. Партньори са Българска национална филмотека и Народен театър "Иван Вазов“. В нея участват студенти на Стефан Данаилов, колеги, приятели и почитатели.

"За мен и хората, които се включиха в създаването на юбилейната програма, е важно да поддържаме жива паметта за един забележителен човек, който с лекото съчетаваше различни роли – на актьор, педагог, общественик, политик. Животът на Стефан Данаилов не беше достатъчно дълъг, но пък е съдържателен, богат, отдаден на другите. Отвъд личната харизма, Данаилов притежаваше едно много важно качество – чуваше другите, помагаше им.

Доказателството колко обичан продължава да бъде е готовността, с която се включват в програмата държавни, частни институции и хора на различна възраст, с различен социален статус. И въпреки, че днес няма звания, за Стефан Данаилов спокойно можем да кажем, че е "народен артист“, защото хората го помнят!“, каза журналистът Георги Тошев, един от инициаторите на юбилейната програма.

Още по темата: общо новини по темата: 2977
04.10.2022 »
24.09.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
11.07.2022 »
предишна страница [ 1/497 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: