Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Министър Василев призова за цялостна промяна в БФС
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:56 / 29.05.2022Коментари (3)195
© БНТ
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев смята, че в Българския футболен съюз трябва да бъде направена цялостна промяна. В същото време той обяви, че няма да се меси при избора на президент на централата, нито ще подкрепи кандидат за позицията.

Министърът бе гост в предаването "Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ, в което сподели мнението си относно финансирането на спортните федерации, както и идеите си за модернизирането на спортния тотализатор.

"На хора, които са нанесли вреди на държавата, трябва да им бъде потърсена отговорност, аз в спорта се старая да покажа това, което е станало и паралелно с това работим по граденето. Принуден съм да играя различни роли, за да могат хората да видят ситуацията, в която съм поставен. Ние виждаме точно какви зали са строили те (ГЕРБ – бел.ред.), каква е тяхната целесъобразност. Това е нещо, което аз не искам да правя. Поетапно и систематично ще обръщаме пирамидата от елитния спорт към масовия спорт“, сподели Радостин Василев.

Министърът заяви, че е имало федерации, които са се ползвали и са били обвързани от бившия политически елит, затова сега не са доволни от финансирането си.

"Финансирането се извършва на база на експертна комисия, в която не участвам. Резултатите са водещи, медалите, социална значимост на спорта. Има недоволни, те в голямата си част са политически обвързани. Получавали са облаги, а това кара техните председатели да бъдат доста агресивни. Но това го виждаме не само в спорта. Не искам да имам война с федерациите“, коментира още Василев, който обаче беше категоричен, че не желае да води война с федерациите.

При актуализацията на бюджета Министерството на младежта и спорта ще разчита на средства за два големи инфраструктурни проекта.

Относно решението на проф. Даниела Дашева да напусне екипа на министъра, Радостин Василев отговори: "Тя е много приятен човек, в един момент се е почувствала ненужна и подаде оставка. Реформите, които ние правим, са реформи, които запушват течовете в системата. Най-голямата реформа беше нейната програма за високи спортни постижения.“

Радостин Василев смята, че страната ни се нуждае от нов национален стадион, като причината е амортизацията на настоящия в центъра на София.

"Надявам се да имаме, но трябва да кажа, че струва стотици милиони левове“, сподели Василев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В началото на мандата като приказваше какво, що и как..
0
 
 
гела е един завършен ПРОСТАК,който е пример за малоумието на това правителство!
0
 
 
Руски олигарх си пере парите в Коматево, а 1912 мажоретки на Путин се радват, че ги употребяват убийци! Вън съветските изроди от България барабар с Перукан!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: