Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (6)
Плувният шампион на България атакува диамантената столица на света
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:40 / 19.04.2022Коментари (0)282
Плувният шампион на България ПСК "Черно море“ ще атакува националното първенство на Белгия. В сряда, варненци, предвождани от главния треньор на клуба – Никола Петров, отпътуват за диамантената столица на света – Антверпен, където ще се проведе състезанието. 

В надпреварата в аристократичния фламандски град, известен като родно място на колоса на бароковото изкуство Рубенс, участие ще вземат Дениел Нанков, Тея Николова, Росина Тодорова, Владислав Терзиев, Станимир Раев и Самуил Николов.

Варненци ще се впуснат в това предизвикателство само няколко дни след държавното отборно първенство за мъже и жени, където завършиха втори в генералното класиране (второ място при мъжете и трето при дамите).

Сред запомнящите плувания беше това на Дениел Нанков, който остана на 7 стотни от норматив за световното първенство в Будапеща, отбелязват експертите в плувните анализи и коментира у нас от bgswim.com. От първи пост на кроуловата щафета на ПСК "Черно море“ Дениел излетя за 49,33 сек. Нормативът е 49,26 сек.

Победата му в индивидуалния старт с 50,11 сек. бе най-силното постижение на шампионата по точковата таблица на ФИНА – 820. Освен Даниел Нанков друг със слизане под 52 секунди на 100 м св. стил на финала нямаше, а кралската дисциплина е основен измерител за състоянието на плуването.

В първия ден от държавното медали спечелиха: Валентин Филипов – злато, 400 м съчетано плуване; Дениел Нанков и Росина Тодорова – злато, 100 м свободен стил; Тея Николова – злато, 50 м бруст; Владислав Терзиев – сребро, 100 м гръб.

Клубната щафета при мъжете ликува с шампионски приз в дисциплината 4 х 200 м свободен стил. Златният квартет плува в състав: Владислав Терзиев, Станимир Раев, Самуил Данаилов и Дениел Нанков. Представителките на нежния пол от "Черно море“ станаха вицешампионки в тази щафета. Сребърни са Йоанна Бояджиева, Тея Николова, Елиза Кралева и Росина Тодорова.

През втория ден от държавното първенство медали за черноморци донесоха: Владислав Терзиев – злато, 400 м кроул и Йоанна Бояджиева – бронз, 400 м кроул.

И дамската, и мъжката щафета на варненския клуб бяха безапелационни на 4 х 100 м свободен стил и логично се окичиха със злато. Първи при жените станаха Росина Тодорова, Тея Николова, Елиза Кралева и Йоанна Бояджиева. № 1 при мъжете са Дениел Нанков, Мартин Вълканов, Благовест Божиновски и Владислав Терзиев.

През заключителния трети ден от първенството шампиони на 50 м свободен стил станаха Нанков и Тодорова, а Божиновски зае второ място на почетната стълбичка.

Юлиян Черкезов е бронзов на 1500 м свободен стил.

Тея Николова бе недостижима в дисциплината 100 м бруст и логично е шампионка. Терзиев е златен на 50 м гръб. Нанков и Тодорова са съответно втори и трета на 200 м свободен стил.

Щафетите спечелиха вицешампионски титли на 4 х 100 м съчетано плуване. Сребърни при мъжете са Владислав Терзиев, Благовест Божиновски, Станимир Раев и Дениел Нанков. Втори при дамите са Варвара Попова, Тея Николова, Дария Станченко и Росина Тодорова.

"Състезанието беше много продължително и тежко за всички. Класирането ни е резултат на липси на основни състезатели, с които бихме спечелили без проблем. На тяхно място обаче участваме с младите плувци от клуба, от които съм очарован! Неминуемо ще дойде момент, в който и те ще трябва да влязат в голямата битка. Това състезание бе опит и тест за тях, за да са наясно какво ги очаква. Доволен съм, както от тях, така и от резултатите на всички ни“, коментира главният треньор на черноморци Никола Петров.

Петров каза още, че трудната зима, по време на която, в клуба е имало много болни състезатели, е нарушила подготовката на клуба. "Но въпреки това запазвам увереност, че работим правилно и в нужната посока! Сега следва малка почивка и продължаваме напред“, обобщи наставникът на шампионите.
Още по темата: общо новини по темата: 28
20.02.2024
20.02.2024
07.04.2023
22.12.2022
16.12.2022
06.11.2022
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: