Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Бербатов: БФС управлява по сталинистки начин, ще сезираме ММС, ФИФА и УЕФА
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:49 / 24.03.2022Коментари (0)294
© Sofia24.bg
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов, който бе избран за шеф на футболната ни централа на проведения алтернативен конгрес на 18-и март, коментира решенията на Изпълкома. Той използва личния си профил във Фейсбук, за да направи видеообръщение към футболната общественост. 

"Докато съдът не се произнесе относно законността на конгреса от 18-и март, БФС няма право да взима каквито и да било решения в тази връзка. Налагането на наказания, без да се гарантира правото на защита на обвинените, е в нарушение на Конституцията на България. Това е сталиниски начин на управление. 

Налагането на различни наказания за едно и също провинение е явна дискриминация. До този момент никой не е виждал решението на ИК за отмяна на конгреса на 18-и март. То не съществува и не е изпращано до клубовете. При това положение клубовете бяха длъжни да се явят на конгреса. Аз и моят екип ще защитим наказаните клубове и лица с всички възможни законови средства. Ще подадем необходимите жалби и ще сезираме Министерството на спорта, ФИФА и УЕФА. 

Междувременно продължаваме всички съдебни процедури срещу сегашното ръководство на БФС. Колкото до писмото от ФИФА и УЕФА - те не правят констатации и не взимаш решения. Писмото им повтаря твърденията на БФС, което не е заключение. Нормално е двете организрации да са обезпокоени от кашата, която ръководството на БФС забърка, като първо се опита да отмени, а после и да бламира провеждането на законен конгрес на 18-и март. Неслучайно ФИФА и УЕФА иска становището на Министерството на спорта - то ще е ключово за крайното решение на ФИФА и УЕФА. 

Това е ситуация, от която никой не печели, най-вече футболът. Очакваме Министерството на спорта и министъра да вземат отношение по въпроса и веднъж завинаги това да приключи. Единственото, което всички искат, е честен и прозрачен конгрес", каза Димитър Бербатов

Известно е, че в сряда ИК на БФС взе решение да отнеме членството на 62 клуба, които участваха в общото събрание на Димитър Бербатов преди няколко дни в НДК. Още 42 бяха извадени, защото не са вписани в Министерството на младежта и спорта или по други причини.

Припомняме, че на 18 март опозицията организира свой форум на отложената от БФС редовна сбирка. След проведеното гласуване в зала 3 на НДК - 76 гласа отидоха в полза на Димитър Бербатов от присъстващите 76 делегати. Проведеният конгрес  гласува Димитър Бербатов  да оглави БФС. В същия ден БФС излезе с остра декларация, в която съобщава, че се разиграва пълен фарс. От футболната ни централа заявиха, че е необходима намеса от ФИФА и УЕФА.

Реакцията не закъсня, като от двете централи излязоха със становище относно проведения от Димитър Бербатов конгрес. ФИФА и УЕФА в прав текст заявиха, че признават Борислав Михайлов за легитимен президент на футболния съюз и поискаха от министъра на спорта Радостин Василев да каже какво е правил на 18 март пред НДК и да изясни позицията на държавата.

Още по темата: общо новини по темата: 80
11.04.2024
08.04.2024
13.10.2022
22.06.2022
17.06.2022
17.06.2022
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: