Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Нови драми в семейството на Стефан Данаилов
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:25 / 04.03.2022Коментари (0)457
©
Нови драми тресат фамилията на покойния Стефан Данаилов. Две години и половина след смъртта му биологичният му син Владимир и доведеният му Росен Цанков влязоха във финансови пререкания. Ябълката на раздора се оказала възпоменателна монета с лика на актьора. Разправията тръгнал оттам, че Росен Цанков лимитирал изсичането на колекционерската монета без знанието на Влади. Едва преди седмици той и майка му Ирен Кривошиева въобще научили за съществуването на въпросната монета.

"Приятели ми се обадиха да им съдействам да си намерят монета. Реагирах странно, защото не знаех за такава. Отидох да видя за какво става въпрос и се оказа, че не е спазен Законът за авторското право, защото синът ми като единствен наследник има това право върху всяко едно нещо. Той трябва да види, одобри и подпише договора за монетата. От компанията, която са я секли, казаха, че са се отказали да продължават, защото явно трябва да плащат авторски права.

Иначе Владимир няма нищо против. Но има правен проблем в това отношение, което води всъщност към едно регулиране на нещата. Инициативата на монетата е на Росен Цанков – сина на Мария Данаилова и Вили Цанков, но не е негово задължение да търси наследника и да иска права. Всеки може да отиде в една къща и да каже - сечете на Стефан монета. Това значи ли, че трябва да я секат. Задължение на тези хора, които правят това, е да се допитат до наследника. Така че Росен не е виновен. Той просто има някаква идея“, казва Кривошиева.

Така и не става ясно защо Росен не се е свързвал предварително с тях и всъщност дали въобще роднините на актьора поддържат връзка помежду си. Самата Ирен се е заела да направи разследване колко бройки от монетата са изсечени и продадени, тъй като Владимир няма възможност да се занимава лично с подобни казуси, защото живее в Щатите. Кривошиева разбрала, че имало хиляди готови бройки, но нищо тях не било продадено. Така й съобщили производителите. "Били са хиляда бройки според техни изказвания. Когато говорих с тях, те твърдят, че нищо не е продадено. Това ще се разбере. Ако има продадени монети, те трябва да си платят процентите. Аз мисля, че ако се разбере това нещо, те могат да продължат да си я секат, като подпишат договор с Владимир. Един ден всичко излиза наяве“.

Всъщност обаче тя е била подведена с информацията, защото проверка на "Ретро“ установи, че в известен сайт за онлайн търговия сребърната монета с лика на Стефан Данаилов се продава от частен потребител, при това за внушителните 111 лв.

Още по темата: общо новини по темата: 2977
04.10.2022 »
24.09.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
11.07.2022 »
предишна страница [ 1/497 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: