Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Развигор Попов надви страшна диагноза
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:04 / 11.02.2022Коментари (0)497
©
Развигор Попов е успял да пребори страшна диагноза, сподели неговата половинка на сцената и в живота Мими Иванова. Тя разкри, че композиторът бил добре, но двамата още се притеснявали да предприемат пътуване до Берлин, където е дъщеря им Ина заедно с внучката им, заради ковид ситуацията и емоционалното състояние на Попов.

"След химиотерапията на Развигор много се притесняваме за всичко. Дори престанахме и да работим така активно. Все пак хванаха всичко в много начален стадий, но за човек, който не е боледувал изобщо, това го срази. Чисто емоционални последствия имаше. Така че няма как да пътуваме. Боим се заради него“, разказва Иванова за здравословното състояние на съпруга си.

В момента двамата са си взели почивка от творческия живот. Не приемат участия и не водят школата за деца таланти, която основаха преди много години в София. Заради коронавируса известно време преподавали онлайн, но се наложило да прекратят интернет уроците, защото много от учениците им били болни и не можели да се включват в занятията. Очаквали с нетърпение поредната вълна на вируса да утихне и пак да се върнат към нормалното си ежедневие.

Обичаният дует се сблъска челно с ковид още в началото на пандемията. Мими и Развигор минаха през коронавируса през 2020 г., но впоследствие решиха и да се ваксинират. Певицата сподели, че е преминала по-тежко през инфекцията.

"Беше страшно това, което преживях заради ковид-19. Дълго време поддържах температура, тресеше ме и не можех да си стоя на краката. С мъка стигнах до лабораторията, където ми правиха изследването. Добре че мъжът ми беше с мен, защото едва се държах права. По време на лечението отслабнах с 5 килограма“, разказа Мими.

За разлика от нея Развигор нямал треска и висока температура, нямал и отпадналост. Даже късно разбрал, че въобще е положителен. Малко след това обаче му открили заболяването, заради което минал през тежко лечение.

Заради липсата на работа в момента музикалното семейство разчита на спестяванията си, голяма част от които вложиха, за да си купят нов мезонет в столицата, както и на пенсиите си. От точно година насам те получават и по 350 лева като награда от Министерството на културата за заслугите им в музиката и изявите в легендарния конкурс "Златният Орфей“. Те ще им бъдат плащани всеки месец в рамките на още 2 години. Допреди това Мими и Развигор вземаха жълти стотинки пенсия заради проблеми с документацията и недоказан стаж. След прекратяването на наградния, отново ще им бъде върнат старият размер пенсия, пише "Ретро".

Още по темата: общо новини по темата: 2977
04.10.2022 »
24.09.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
11.07.2022 »
предишна страница [ 1/497 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: